Картопляники з грибами
13:37 5.03

Картопляники з грибами

Цікаве 130

Інгредієнти:

– 5–6 шт. картоплі,

– 200 г борошна,

– 200 г печериць (5–6 шт.),

– 3 яйця,

– 20–25 г масла,

– 2 зубчики часнику,

– 1 цибулина,

– 2–3 дрібки солі.

Спосіб приготування:

Картоплю очистіть і наріжте кубиками. Покладіть у сотейник, додайте 2 зубчики часнику та сіль за смаком. Залийте водою і варіть до готовності (приблизно 20 хв.). Зробіть пюре. Важливо залишити в ньому якомога менше рідини, так тісто для картопляників матиме ідеальну консистенцію. У пюре додайте 2 жовтки і посоліть за смаком. Перемішайте до отримання однорідної маси.

Всипте приблизно 200 г борошна. Якщо відчуєте, що борошна трохи не вистачає, можна додати ще. Замісіть тісто, воно має бути щільним і не падати з ложки.

Печериці добре помийте й наріжте дуже дрібними кубиками. Очистіть одну цибулину і наріжте її приблизно такими ж дрібними кубиками.

Розігрійте сковороду з 1 ст. л. олії й обсмажте гриби до випаровування рідини. Потім зменшіть вогонь і додайте цибулю. Смажте до прозорості цибулі. Готові гриби викладіть на серветку, щоб прибрати зайві вологу та жир.

Сформуйте з картопляного тіста круг, як для вареників. Викладіть всередину начинку з грибів. Закрийте її шаром тіста і сформуйте кульку, як для пиріжків. Змастіть підготовлені картопляники яєчним жовтком і випікайте в духовці при 180°С приблизно 20 хвилин.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне