16410
21:10 22.092017

Ужгород розпочав святкувати свій День народження. ФОТО, ВІДЕО

Цікаве 3757

аврпвка

В обласному центрі Закарпаття розпочалися святкування з нагоди Дня Ужгорода. З самого ранку в місті гамірно і святково. На площі Театральній відбулася святкова концертна програма за участю учнів навчальних закладів міста «Мелодії рідного міста». А на Поштовій на ужгородців та гостей міста теж чекав приємний сюрприз – конструкція із літер «Я люблю Ужгород». За ідеєю нова туристична локація повинна стати місцем для численних селфі та фотосесій.

IMG_9669

А взагалі своєрідний старт офіційним заходам сьогодні дало відкриття XVI Міжнародної виставки «Тур’євроцентр Закарпаття». Вже другий рік поспіль її проводять в історико-культурному комплексі «Совине гніздо».

У святковому дійстві взяли участь перші особи міста та краю.

Читайте також: Програма відзначення Дня Ужгорода – 2017

3

За словами очільника департаменту економіки Закарпатської ОДА Дениса Мана, виставка-ярмарок «Тур’євроцентр» – це гарний шанс для просування якісних ідей та продукту у сфері туризму. Представники туристичної галузі краю, а також гості з інших міст України та світу презентують свої послуги, обмінюються досвідом та просто гарно проводять час.

«Цьогоріч на виставці представлені усі райони Закарпаття, кілька областей України, а також рекордна кількість іноземних учасників. Свої туристичні пропозиції в Ужгород привезли чотири країни: Чехія, Словаччина, Угорщина та Румунія. Кожен із учасників проводить різноманітні презентації своїх туристичних продуктів. У нас представлені: сільський туризм, народні промисли, традиційна гастрономія. Програма виставки ярмарку надзвичайно насичена та цікава, – зазначив Денис Ман. – Взагалі розвиток туризму в краї має хороші показники росту. Традиційно внутрішній туризм є значно сильнішим, ніж в’їзний. Утім судячи по учасникам із-за кордону бачимо, що цікавість з їхнього боку до закарпатського туристичного продукту зростає. Взагалі експерти в галузі туризму в області наголошують на тому, що на Закарпатті за цей рік побувало близько півтора мільйона туристів».

Окрім ознайомлення із різноманітними туристичними цікавинками України та близького закордоння, гості виставки-ярмарку мали нагоду скуштувати традиційні закарпатські смаколики та придбати цікаві сувеніри.

Нагадаємо, що завтра на ужгородців та гостей міста чекає надзвичайно насичена програма. Адже з нагоди Дня міста організатори підготували чимало розважальних, творчих, активних та культурно-мистецьких заходів.

 

Христина БІКЛЯН

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах