Торт «Шоколайм»
Інгредієнти:
для бісквіта:
– 5 яєць,
– 100 г борошна,
– 30 г какао-порошку,
– 50 г вершкового масла,
– 50 мл молока,
– 140 г цукру,
– 1 щіпка солі;
для ганашу:
– 125 мл молока,
– 1 ст. ложка меду,
– 220 г темного шоколаду (50% какао і вище),
– 1 ст. ложка вершкового масла;
для крему:
– 6 лаймів або лаймовий сік (треба видавити 170 мл соку),
– 7 листочків желатину,
– 500 мл натурального йогурту,
– 150 г цукрової пудри,
– 150 мл жирних вершків.
Спосіб приготування:
Духовку розігріти до 175° C. Форму застелити пекарським папером, стінки змастити маслом.
Масло розчинити в злегка теплому молоці. Борошно й какао змішати. Яйця збити з цукром і сіллю в пишну масу, додати молоко, борошно з какао і добре перемішати міксером. Вилити тісто в підготовлену форму й випікати 30 хвилин. Готовий бісквіт повністю остудити на решітці, розрізати на три коржі.
Для крему: замочити листочки желатину в холодній воді на 10 хвилин. Натерти цедру з двох лаймів, вичавити сік (170 мл), додати цукрову пудру. Віджати желатин, додати кілька ложок соку й злегка нагріти до повного розчинення желатину. Змішати разом розчинений желатин, лаймовий сік і йогурт. Поставити в холодильник на 20 хвилин. Збити вершки й підмішати їх до крему, який починає застигати.
Для ганашу: закип’ятити молоко з медом, забрати з плити й додати дрібно порізаний шоколад і масло. Через 5 хвилин перемішати масу міксером.
Збірка торта: закріпити кільце від рознімної форми навколо першого коржа. Вилити на нього 5–6 ст. ложок ганашу й розрівняти. Наступний шар – 1/3 крему. Далі: другий корж, ганаш, крем, третій корж, ганаш, крем. Поставити торт мінімум на 4 години в холодильник для застигання.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися