8714
20:43 23.012017

«Максималісти» підкорили гору Китиця. ФОТО

Цікаве 3506

У неділю, 22 січня, група пішохідного туризму «Максималісти» підкорила Китицю. Китиця – дуже гарна і пишна гора у Карпатах, її висота – 841 м над рівнем моря.

китиця титульне фото

На самому верху є географічний чотириметровий бетонний знак, встановлений ще за чехів. Біля підніжжя гори розкинулось село Малий Раковець Іршавського району.

Про вилазку максималістів на Китицю кореспонденту «Карпатського об’єктива» розповів координатор групи 57-річний Іван Максим з Великого Раківця:

– Років п’ять тому любителі пішохідного туризму об’єдналися в групу, назвавши її «Максималісти». Сходили вже всі Карпати у різні пори року. Вилазки організовуємо насамперед задля свого здоров’я. Учасниками групи є люди з різних куточків України. Народ висловлює бажання, а я організовую і координую походи.

Китицю підкорювали влітку, тепер вирішили піднятися на вершину в сніг і мороз. Група з сімох чоловік приїхала на авто до Малого Раківця. Стартували від ресторану «Стара фара». За дві години були на верху. Погода – суперова, морозець – 8 градусів, але долати шлях було важко через глибокий сніг. На вершині сніговий шар сягав метра. Спустилися за годину. Як завжди, на згадку фотографуємося, – каже Іван Йосипович.

За цим посиланням можна прочитати статтю про Китицю: http://karpatskijobjektiv.com/na-kititsi-na-vershku-varyatsya-chorti-v-gorshku/

Тетяна Грицищук, фото взяті зі сторінки Івана Максима у Фейсбуці

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах