8697
11:32 23.012017

Українка заспівала на інавгурації 45-го президента США

Цікаве 2283

20 січня, у Вашингтоні відбулася Церемонія інавгурації 45-го президента США Дональда Трампа.

Трамп

Американська співачка, правнучка українців 16-річна Джекі Іванко стала наймолодшою ​​виконавицею гімну США, що заспівала його на президентській церемонії інавгурації. Відзначимо, що Дональд Трамп особисто подзвонив менеджеру Джекі, щоб запросити співачку на інавгурацію.

Прабабуся і прадідусь співачки по лінії батька – емігранти із Закарпаття. Прадід Вільям народився в 1887 році, а в 1910-м – переїхав в США. У Вільяма і його дружини народилися троє дітей, які були записані за національністю як українці. Сама Джекі підтверджує своє коріння. «Так, я знаю, що у мене є слов’янські корені. Бабуся розповідала мені дуже цікаву історію родини: її бабуся була дуже цікавою, тому що багато читала. Дізнавшись з книг про таку велику країну, як Америка, вона вирішила будь що її побачити. І врешті-решт її мрія збулася. Так почалася історія прізвища Іванко на території США», –розповіла співачка в одному з інтерв’ю.

Джекі співає з восьми років, має співочий голос – сопрано. У серпні 2010 року юна співачка пройшла відбір на YouTube і виступила в телешоу America’s Got Talent, де її номер викликав справжній фурор. Але чи то дівчина замерзла, чи занадто хвилювалась, але цей виступ фурору не викликав…

Підготувала Анна Пащук

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах