43219
15:21 28.042024

У Хусті запустили перший із фонтанів

Цікаве 1899

Після довгої перерви, більше ніж у два роки, нарешті Хуст почав відновлюватися і оживати. У перший рік війни фонтани тут вирішили не вмикати і залишити штучні водограї під зимовою покрівлею. Так тоді вирішили у мерії. За цей час тент вицвів, порвався і зовсім втратив естетичну привабливість.

На початку квітня покрівлю з фонтанів прибрали і цими днями нарешті перший із них було запущено.

«Мова йде про водограй біля кінотеатру «Тиса». Увімкнено його 28 квітня. Інші також невдовзі запрацюють. Поки що через технічні причини вони не відновили роботу, але вже незабаром їх також запустять. У травні Хуст відзначатиме День міста. Свято проходитиме у доволі скромному форматі, без виступів музичних колективів, пишних гулянь. Проходитимуть  спортивні заходи та події для діток, але принаймні довкола має бути гарно. І фонтани до цього дня подарують людям бодай трохи позитиву», – розповіла «Карпатському об’єктиву» прессекретарка Хустської міської ради Габріелла Товт.

Наступний – а саме центральний фонтан на Майдані Незалежності також найближчим часом запрацює. Хустяни відновленню роботи фонтанів радіють і не приховують захоплення.

«Дуже приємно літніми вечорами посидіти з дітками біля води. Це створює особливий настрій. Не знаю, чому попереднє керівництво міста вирішило, що водограї не мають працювати, бо в державі війна…. Адже їх запускали навіть у прифронтових зонах. Життя триває і ми повинні жити. Фонтан – це  не якась там розвага, а просто частина міського середовища, яка має робити життя людей більш затишним і хоча б трішечки позбавляти стресів», – наголошує Ірина Молнар.

«Приємно вражена позитивними змінами у місті. Ніби й дрібниця, але приємно. Шум води створює атмосферу розслаблення. Радість і діткам, і дорослим, і літнім людям, які у спеку не мають сил, щоб піти на річку. Сподіваюся, це – тільки перша зі сходинок до покращення благоустрою Хуста у цьому році, бо проблем за роки назбиралося чимало, при чому – й більш серйозних. Але фонтани, прикриті порваним, страшним целофаном раніше викликали у гостей далеко не найкращі емоції і досить сумбурні думки про населений пункт. До того ж у нас зараз багато внутрішньо переміщених, серед яких є малеча, які потрібна реабілітація. І як природні, так і штучні водойми цьому дуже добре сприяють», – зазначає Світлана Кемінь.

Дехто, звісно, до відновлення роботи фонтанів ставиться й більш стримано, й абсолютно нейтрально. Проте більшість із нетерпінням чекає, коли запрацюють і інші.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах