43073
16:29 1.042024

У Перечині облаштували великодню фотозону та прикрасили сакури писанками

Цікаве 3542

На подвір’ї греко-католицької церкви Святого Миколая облаштували великодню фотозону та прикрасили сакури писанками.

Тут є великі писанки та пітятко. Все виконано в українському та патріотичному стилі. Писанки виконані у різних техніках, вони та дерева оздоблені синіми та жовтими стрічками – кольорами стягу України. До цього доклали свою руку, вміння та хист Таміла Корнуа та члени її сім’ї: мама, чоловік, сини та прихожани.

Два роки тому в Таміли виникла ідея зробити щось хороше для дітей до Христового Воскресіння, щоб зберегти та показати великодні традиції, дух святковості. Своїми ідеями поділилася з мамою та чоловіком. Вони підтримали. Чоловік Василь зробив з пінопласту писанки, курча, мама Наталія розмалювала їх. Потім до справи долучилися й інші вірники. Щороку оновлюють атрибути та додають щось нове.

Цього року на писанковому дереві з’явилася велетенська писанка з страусиного яйця, яка одразу привертає увагу, бо ж своїм розміром виділяється від інших писанок. Це робота пані Тетяни та її сім’ї. Із сином Іванком вона прийшла до храму на святкове богослужіння у Світлий понеділок та зробила фото сина на тлі фотозони на добру згадку про Воскресіння Христове.

– Таміла сказала, що треба гарну писанку для дерева, – розповіла пані Тетяна кореспондентці “Карпатського об’єктива”. – Ідею подали знайомі: вони робили писанку із яйця страуса для дитсадка. Ми купили яйце страуса, заплатили за нього 250 гривень. Воно важке – важить 800 грам. Ми його видули і зав’язали стрічки. Розмальовувати не стали, бо воно і так природньо розмальоване. Воно таке гарне, темно-зелене.

Прихожани, дорослі і діти, жителі та гості міста радо фотографуються та роблять селфі.

– Хто зробив цю красу, нехай буде здоровий і щасливий, – присівши на лавичку, висловила побажання жінка.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах