40653
12:00 15.122022

90-річна бабуся з Рахівщини лікується все життя господарським милом

Цікаве 81726

90-річна Ганна, народила 8 дітей і за все життя у лікарні була лише 8 – разів, саме тоді коли народжувала дітей. Все життя побоювалася та не довіряла лікарям, лікувалася лише господарським милом. Також застосовувала його при миті волосся, тіла, і прання. Для всієї своєї великої родини.

Застосовувала його для лікування багатьох запальних процесів, ним успішно лікувала навіть гінекологічні захворювання. Використовувала його і для миття підлоги.

Пані Ганна трошки розповіла нам про лікування милом:

Господарським милом я мастила дрібні подряпини, порізи й ранки, собі, своїм дітям і чоловікові. А чоловік Ганни працював лісником тож подряпин у нього хватало. Мило знижувало ризик інфекції й прискорювало загоєння.

Господарське мило також чудовий противірусний засіб. З початком нежиті у своїх дітей, я робила мильний розчин, вмочувала туди ватний тампон і обробляла носові пазухи. У моїх дітей ніс ніколи не був закладений, а через 2-3 такі обробки вони надовго забували про застуду.

Якось у мене утворився нарив, то я наклала суміш з узятих в рівних частинах господарського мила, цибулі й цукру (цибуля і мило натерти на великий тертці). Робити це краще на ніч, зафіксувавши компрес пов’язкою. До ранку рана стала чистою.

При грибку на ногах для позбавлення його, можна просто мити їх протягом тижня вранці та ввечері господарським мило, і грибок зникне.

Навіть дідові (має на увазі свого чоловіка), одеколон не купувала для гоління. Щоб уникнути подразнення при голінні досить було, один раз, після процедури намилити шкіру господарським милом.

Якщо є які-небудь проблеми в ротовій порожнині, можна обробляти зубну щітку розчином господарського мила і залишати на ніч. До ранку ви будете впевнені, що ваша зубна щітка повністю знезаражена.

Господарське мило – прекрасний засіб для зняття набряку.

Також господарське мило допомагає від випадіння волосся.

І також трохи не забула – опіки. Якщо намилити місце опіку господарським милом і дати підсохнути, то не буде не тільки пузирів від опіку, але і почервоніння не залишиться! – щиро поділилася з нами панні Ганна.

Також додала:

– Краще використовувати натуральний продукт, а не хімію.

І дійсно у своєму складі господарське мило містить багато жирних кислот (до 72 відсотків – ці цифри вибито на шматку мила) та має рН з ухилом до лужного середовища. Як правило, таке мило не викликає алергії, адже не містить штучних ароматизаторів. Тому навіть, деякі педіатри радять прати дитячі речі тільки ним.

Проте господарське мило все-таки залишається господарським, а не косметичним, а тим більше – лікувальним. Тому при згаданих проблемах які ми перерахувати у статті зверху, краще одразу звернутися до лікаря.

А пані Ганні ми бажаємо ще довгого життя та кріпкого здоров’я!

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У ПП «Чоп-Захонь» виявили незаконний імпорт на понад мільйон гривень
13:31
У «Совиному гнізді» презентували фотоальбом «Ужгород колись і нині»
13:11
29-річний закарпатець підпалив співмешканку, бо приревнував до вітчима
12:19
Центри рекрутингу української армії запрацювали в Ужгороді та Мукачеві у приміщенні місцевих ЦНАПів
12:02
На Рахівщині трапилися дві аварії, в яких травмувалися малолітні діти
11:55
Впродовж попередньої доби вогнеборці загасили одразу дві пожежі на сміттєзвалищах
11:41
На ринках Ужгорода вже продають закарпатську черешню
11:26
Муніципали винесли 955 повідомлення за несплату послуг із користування паркувальними майданчиками в Ужгороді
10:29
Пошкоджені та зруйновані дамби, лінії берегоукріплення – Закарпаття гостро потребує коштів для протипаводкового захисту
10:10
На Мукачівщині рятувальники ліквідували пожежу в літній кухні
09:56
Всі новини