40635
14:05 12.122022

Взяти участь у Різдвяному ярмарку в Берегові запрошує Закарпатська угорська туристична рада

Цікаве 9517

До ЗУТР вже надійшло сім заявок від різних громадських і благодійних організацій та десять – від народних умільців, бджолярів, виноробів тощо.

Ярмарок розміститься на території римо-католицької церкви, локації виділяються безкоштовно. Торговище відкривається 17 грудня.

“Ми запрошуємо взяти участь у продажі власної продукції всіх бажаючих,- ділиться з Карпатським об’єктивом голова туристичної ради Андраш Мештер. – Частину коштів, отриманих від реалізованого, перерахуємо бійцям-закарпатцям, які дають гідну відсіч агресору на передовій у різних підрозділах, в тому числі поліцейському”.

Більшість учасників уже визначилися, що пропонуватимуть відвідувачам. Туристична рада має намір частувати гостей бограч-гуляшем та глінтвейном. Українське відділення екуменічної служби допомоги Угорщини підготувало для воїнів продуктові пакети. Берегівський осередок Мальтійського ордену готує різноманітне печиво, салон “Декор” – закарпатські сувеніри. Мають сюрпризи у запасі також громадські осередки “Про культура Субкарпатіка” та “Про агрокультура карпатика”, Спілка багатодітних угорський сімей краю, фонд “Карітас”. Сподіваємось, що певні родзинки “засвітять” на ярмарці й народні умільці та їх партнери. Благодійні внески можна буде кидати і у спеціально встановлені скриньки.

У попередні роки різдвяне торговище супроводжувалося колоритною культурною програмою, конкурсом бетлегемів і таке інше. Нині у зв’язку з економічною скрутою, енергетичними негараздами, наслідками війни розважальні заходи не проводитимуться.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини