40638
14:49 12.122022

Музей Перечина поповнився новими експонатами – фрагментами уламків «шахідів»

Цікаве 9253

Краєзнавчий музей Перечина поповнився новими експонатами – фрагментами уламків «шахідів», якими росія атакує Україну. Про це кореспонденту «Карпатського об’єктива» розповіла працівниця закладу Марія Крамаренко.

– У нас діє виставка, присвячена українсько-російській війні. Поповнюємо її у міру надходжень нових речей, які стають експонатами. З передової до музею привезли фрагменти дрона-камікадзе Shahed-136. Такий тип БПЛА, як цей безпілотник ще називають «боєприпас, що баражує». Тобто він прилітає у вказану точку, а потім там вибухає. Як відомо, росія отримала від Ірану сотні безпілотників. Вона маркує їх як «ГераньМ214» – для маскування.

Сили оборони України більшу частину знищують їх на нашій території.

У нас його називають мопедом. Він має гучний двигун, летить на низькій висоті, тому його політ чути за кілометри. В основі його конструкції звичайний бензиновий двигун, як у мопеда. Наша виставка поповнилась двома циліндрами, всього їх має бути чотири. А це стартер, бензиновий фільтр, а також хвіст з написом «Герань», – показує фрагменти.

Батько Марії став свідком прильоту ворожого безпілотника.

– Тієї ночі група «шахідів» атакувала мій рідний Миколаїв, – з сумом каже жінка. – Мій батько йшов додому (затримався в гаражі) і побачив, як він врізався в будівлю критичної інфраструктури, внаслідок чого сталася пожежа. Викликав «надзвичайників», які швидко приїхали на місце події і ліквідували пожежу.

Також виставка поповнилася сухими пайками, якими харчуються наші захисники. Марія порівняла сухпайки ЗСУ і російської армії.

– Сухпайок для рашистів на один день складений до однієї коробки – розберись що коли їсти. Він бідний і мізерний. А для наших воїнів сухий пайок на день у трьох пакетах: на сніданок, обід, вечерю. Вони ситні і калорійні. Там є м’ясні консерви, мед, галети, пакети чаю, цукор, – розказує і показує раціон українського військового.

Виставку відвідують жителі громади, гості міста, школярі навчальних закладів Перечинської територіальної громади.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах