Запечені яблука з медом і горіхами
Інгредієнти:
– середні яблука – 4 шт.;
– волоські горіхи – 20 г;
– родзинки – 40 г;
– мед – 2 повні ст. л.;
– кориця – 0,5 ч. л.
Спосіб приготування
Почніть нагрівати духовку до 180 градусів. Яблука треба ретельно вимити та обсушити паперовим рушником, а потім із кожного шматочка зрізати «капелюшок» із хвостиком. Відкладіть верх яблука вбік і приберіть всі гнізда з центру яблук. Ви можете зробити це за допомогою невеликого ножа або спеціального інструменту.
В одній мисці змішайте родзинки, мед, горіхи та корицю. Рівномірно розподіліть цю суміш по кожному яблуку. Посипати яблука корицею і закрити «капелюшком» із хвостиком. Перед тим, як поставити яблука в духовку, можна зверху змастити їх невеликою кількістю меду або сиропу.
Викладіть яблука в неглибоку форму або на звичайний лист у попередньо розігріту духовку. Виберіть середню полицю духовки і запікайте яблука близько 40 хвилин. Якщо у вас маленькі яблука, цілком можливо, що вони запечуться через 30 хвилин. Для запікання великих яблук може знадобитися і до 60 хвилин.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися