Курча, смажене на решітці з медом
Інгредієнти:
– 1 тушка курчати (вагою 700–800 г),
– олія,
– 2–3 ст. ложки меду,
– 2 яблука,
– 1 чайна ложка гірчиці,
– 1 чайна ложка суміші меленого чорного та червоного солодкого перцю і щебрушки,
– лимонний сік,
– сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Оброблену тушку курчати розрубують на дві рівні частини, видаляють хребет та реберні кістки й розрізають м’ясо на 4 порції. Кожний шматок злегка відбивають, посипають сіллю, збризкують лимонним соком і витримують 1 год., потім опускають шматки в олію, одразу виймають і витримують ще 30 хв. Збивають мед з гірчицею та олією (кількома краплями). Яблука розрізають пополам і видаляють насіннєве гніздо. Шматки курчати змащують медовою сумішшю і смажать по 10–15 хв. з кожного боку на помірно нагрітій решітці, час від часу збризкують олією. Разом з курчам підсмажують розрізані яблука. Подаючи на стіл, до кожної порції м’яса додають половину яблука та скибочку лимона.
Окремо подають салат з помідорів та спеченого стручкового солодкого перцю.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися