Торт «Дамський каприз»
Інгредієнти:
для тіста:
– яйця – 2 шт.,
– мед – 2 ст. ложки,
– масло вершкове – 2 ст. ложки,
– цукор – 1 склянка,
– сода негашена – 2 ч. ложки,
– борошно – 2 склянки;
для крему:
– масло вершкове – 250–300 г,
– цукор – 6 ст. ложок,
– молоко або вода – 5 ст. ложок,
– какао (за бажанням) – 1 ст. ложка.
Спосіб приготування:
Усі продукти для тіста, крім борошна, перемішати в каструлі. Поставити її на водяну баню й нагрівати, періодично помішуючи, до однорідності та повного розчинення цукру. Додати склянку борошна при інтенсивному помішуванні. Зняти з водяної бані, всипати ще склянку борошна, добре вимісити м’яке тісто.
Розділити на 8 частин, зробити з них коржі. Деко змастити маслом і злегка присипати борошном. Коржі акуратно перенести на деко (наприклад, накручуючи на качалку), злегка наколоти виделкою і випікати в розігрітій до 180–190° духовці приблизно по 5–7 хвилин.
Для крему змішати молоко (або воду) і цукор, можна додати какао. Закип’ятити, помішуючи, щоб цукор розчинився. Потім, додаючи потроху теплу молочно-цукрову суміш у розм’якшене вершкове масло, збити пишний крем.
Змастити ним коржі. Верх і боки торта посипати крихтою, що залишилася після вирівнювання коржів.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися