09:20 30.032016

Торт «Дамський каприз»

Цікаве 1863

дамський капризІнгредієнти:

для тіста:

– яйця – 2 шт.,

– мед – 2 ст. ложки,

– масло вершкове – 2 ст. ложки,

– цукор – 1 склянка,

– сода негашена – 2 ч. ложки,

– борошно – 2 склянки;

для крему:

– масло вершкове – 250–300 г,

– цукор – 6 ст. ложок,

– молоко або вода – 5 ст. ложок,

– какао (за бажанням) – 1 ст. ложка.

Спосіб приготування:

Усі продукти для тіста, крім борошна, перемішати в каструлі. Поставити її на водяну баню й нагрівати, періодично помішуючи, до однорідності та повного розчинення цукру. Додати склянку борошна при інтенсивному помішуванні. Зняти з водяної бані, всипати ще склянку борошна, добре вимісити м’яке тісто.

Розділити на 8 частин, зробити з них коржі. Деко змастити маслом і злегка присипати борошном. Коржі акуратно перенести на деко (наприклад, накручуючи на качалку), злегка наколоти виделкою і випікати в розігрітій до 180–190° духовці приблизно по 5–7 хвилин.

Для крему змішати молоко (або воду) і цукор, можна додати какао. Закип’ятити, помішуючи, щоб цукор розчинився. Потім, додаючи потроху теплу молочно-цукрову суміш у розм’якшене вершкове масло, збити пишний крем.

Змастити ним коржі. Верх і боки торта посипати крихтою, що залишилася після вирівнювання коржів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах