Пісочні корзинки з гарбузом
Інгредієнти
для тіста:
– масло вершкове – 250 г,
– борошно пшеничне – 450 г,
– яйце – 1 шт.,
– сіль – щіпка,
– цукор – 1 ч. л.;
для начинки:
– гарбуз очищений – 500 г,
– вершки 33% – 250 г,
– цукор ванільний – 70 г,
– кориця мелена – щіпка,
– яйце – 1 шт.,
– масло вершкове – 20 г.
Спосіб приготування
Масло нагрійте до кімнатної температури й перекладіть у миску. Борошно, цукор та сіль перемішайте і всипте в миску з маслом, слідом додайте яйце та перемішайте до однорідної маси. Сформуйте з тіста кулю, загорніть її в харчову плівку й покладіть у холодильник на 30 хв. Потім розділіть на шматочки по 50–60 г і сформуйте кошики (можна використовувати форми для кексів). Запікайте їх у духовці 8 хв. при 180°С, остудіть.
Гарбуз наріжте кубиками, обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору, додайте вершки і проваріть до повної готовності. Потім збийте в блендері до однорідної маси, поступово додаючи цукор та корицю.
Отриману масу перелийте в каструлю й поставте на повільний вогонь, додайте крохмаль та яйце і почніть помішувати віничком так швидко, щоб яйце не встигло згорнутися. Помішуйте до тих пір, поки маса не завариться і не загусне.
Заповніть нею кошики до країв, переставте їх у розігріту до 180°С духовку на 15 хв. Перед подачею охолодіть. Подавати кошики можна з морозивом.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися