34788
17:40 1.022021

Пісочні корзинки з гарбузом

Цікаве 1998

Інгредієнти

для тіста:

– масло вершкове – 250 г,

– борошно пшеничне – 450 г,

– яйце – 1 шт.,

– сіль – щіпка,

– цукор – 1 ч. л.;

для начинки:

– гарбуз очищений – 500 г,

– вершки 33% – 250 г,

– цукор ванільний – 70 г,

– кориця мелена – щіпка,

– яйце – 1 шт.,

– масло вершкове – 20 г.

Спосіб приготування

Масло нагрійте до кімнатної температури й перекладіть у миску. Борошно, цукор та сіль перемішайте і всипте в миску з маслом, слідом додайте яйце та перемішайте до однорідної маси. Сформуйте з тіста кулю, загорніть її в харчову плівку й покладіть у холодильник на 30 хв. Потім розділіть на шматочки по 50–60 г і сформуйте кошики (можна використовувати форми для кексів). Запікайте їх у духовці 8 хв. при 180°С, остудіть.

Гарбуз наріжте кубиками, обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору, додайте вершки і проваріть до повної готовності. Потім збийте в блендері до однорідної маси, поступово додаючи цукор та корицю.

Отриману масу перелийте в каструлю й поставте на повільний вогонь, додайте крохмаль та яйце і почніть помішувати віничком так швидко, щоб яйце не встигло згорнутися. Помішуйте до тих пір, поки маса не завариться і не загусне.

Заповніть нею кошики до країв, переставте їх у розігріту до 180°С духовку на 15 хв. Перед подачею охолодіть. Подавати кошики можна з морозивом.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах