34665
10:45 19.012021

В Ужгороді вже продають вербові котики

Цікаве 3836

Надворі зима, сніг, мороз, а в Ужгороді продають вербові котики. 18 січня на пішохідній зоні площі Корятовича, біля Зеленого ринку, було дуже багато мицьок. Букети, оздоблені гілочками самшиту, правили по 15-25 грн. Ціна залежала від довжини та кількості гілок. Продавці нахвалювали свій крам, але котики не дуже користувалися попитом.

– Люблю мицьки, але вони асоціюються у мене з весною, Вербною неділею, – каже жінка у норковій шубі. Купує один букет за 25 грн.

Кореспондент “Карпатського об’єктива” поцікавилася у чоловіка у чорній куртці та картузі, де так скоро розпустилися котики.

– Було тепло, нічого дивного, що розпустилися, це ранні котики. Знаю місця в Кам’яниці на Ужгородщині. Пішов, нарубав і приніс на базар, аби заробити якісь гроші. Першу вербу продавав ще 15 січня. Торгівля йде дуже слабо, зранку продав з десяток букетів. Думав, що перед Водощами люди купуватимуть, але більшість бере лише самшит, – поскаржився мій співрозмовник.

Пані Марія з Худльова розповіла, що зрізані гілки тиждень тримала у воді і теплому приміщенні. Аби мали товарний вигляд, сформувала букет, який оздобила гілочками ялинки та самшиту.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах