Булочки з маком
Інгредієнти:
– 500 г борошна,
– 250 мл молока,
– 1 яйце,
– 100 г вершкового масла,
– 3 ст. ложки цукру,
– 10 г ванільного цукру,
– 1 пакетик сухих дріжджів,
– щіпка солі.
для начинки:
– 100 г маку,
– 4 ст. ложки цукру,
– 2 ст. ложки вершкового масла.
для змащування:
– 1 яйце.
Спосіб приготування
Готуємо опару. Дріжджі розведіть у теплому молоці, додайте половину борошна і залиште, поки опара не підніметься.
Окремо вмішайте в опару цукор, розм’якшене вершкове масло, яйце, решту борошна і замісіть тісто. Воно має бути м’яким і податливим. Накрийте тісто серветкою і залиште у теплому місці піднятися на 1 годину.
Поки підходить тісто, приготуйте макову начинку. Мак промийте у теплій воді, засипте його в киплячу воду і доведіть до кипіння. Відкиньте мак на ситечко або марлю і дайте стекти воді.
Отримане тісто трохи вимісіть, розділіть навпіл і розкатайте 2 тонкі пласти. Кожен пласт змастіть розтопленим вершковим маслом. У макову начинку додайте цукор, перемішайте і викладіть на тісто.
Згорніть пласти в рулети, щільно притискаючи кожен шар. Наріжте рулети на шматочки завтовшки приблизно 2-2,5 см. Викладіть їх на змащене вершковим маслом деко. Залиште булочки з маком постояти на 15 хвилин, потім змастіть їх яйцем.
Випікайте булочки з маком у розігрітій до 200°С духовці 20-25 хвилин.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися