26624
09:57 28.032019

Рибний пиріг в духовці

Цікаве 2814

Інгредієнти:

– цибуля – 4 шт.,

– часник – 3 зубчики,

– вершкове масло – 10 г,

– рослинна олія – 1 ст. л. для смаження,

– сіль, перець – за смаком,

– лавровий лист – 3 шт.,

– кета (філе) – 500 г,

– минтай (філе) – 1000 г,

– крохмаль – 1 ст. л. може бути, якщо знадобиться,

– петрушка – 1 пучок,

– листкове бездріжджове тісто — 1 пачка,

– яйце – 1 шт. для змащування.

Спосіб приготування

Філе риби розморозити  і порізала на кубики. Далі на середньому вогні на суміші рослинного-вершкового масла 5 хвилин тушкуємо подрібнені цибулю та часник. Солимо, перчимо для аромату додаємо лавровий лист.

Додаємо до цибулі рибу і накриваємо кришкою. Під кришкою на середньому вогні тушимо ще 20 хвилин, не забуваємо помішувати. Якщо в кінці залишається багато соку, то можна згустити крохмалем. Розвести 1 ст. л. у невеликій кількості холодної води і влити, постійно помішуючи.

Знімаємо з вогню виймаємо лавровий лист і додаємо дрібно порізану петрушку. Перемішуємо.

На борошні розкачуємо 1 пласт тіста, намагаючись перетворити його в коло. Викладаємо на роз’ємну форму за допомогою качалки. Зверху кладемо начинку, потім накриваємо іншою розкатаною частиною тіста.

Для скоринки змащуємо верх пирога збитим яйцем. Проколюємо в декількох місцях, щоб виходив пар.

Запікаємо у духовці 30 хв. При температурі 180 градусів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах