Рибний пиріг в духовці
Інгредієнти:
– цибуля – 4 шт.,
– часник – 3 зубчики,
– вершкове масло – 10 г,
– рослинна олія – 1 ст. л. для смаження,
– сіль, перець – за смаком,
– лавровий лист – 3 шт.,
– кета (філе) – 500 г,
– минтай (філе) – 1000 г,
– крохмаль – 1 ст. л. може бути, якщо знадобиться,
– петрушка – 1 пучок,
– листкове бездріжджове тісто — 1 пачка,
– яйце – 1 шт. для змащування.
Спосіб приготування
Філе риби розморозити і порізала на кубики. Далі на середньому вогні на суміші рослинного-вершкового масла 5 хвилин тушкуємо подрібнені цибулю та часник. Солимо, перчимо для аромату додаємо лавровий лист.
Додаємо до цибулі рибу і накриваємо кришкою. Під кришкою на середньому вогні тушимо ще 20 хвилин, не забуваємо помішувати. Якщо в кінці залишається багато соку, то можна згустити крохмалем. Розвести 1 ст. л. у невеликій кількості холодної води і влити, постійно помішуючи.
Знімаємо з вогню виймаємо лавровий лист і додаємо дрібно порізану петрушку. Перемішуємо.
На борошні розкачуємо 1 пласт тіста, намагаючись перетворити його в коло. Викладаємо на роз’ємну форму за допомогою качалки. Зверху кладемо начинку, потім накриваємо іншою розкатаною частиною тіста.
Для скоринки змащуємо верх пирога збитим яйцем. Проколюємо в декількох місцях, щоб виходив пар.
Запікаємо у духовці 30 хв. При температурі 180 градусів.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися