Банановий торт на кефірі
Інгредієнти:
– цукор – 400 г,
– цукрова пудра – 400 г,
– борошно – 360 г,
– вершкове масло – 300 г,
– сир «Філадельфія» – 230 г,
– банани – 4 шт.,
– кефір – 1,25 склянки,
– яйця – 3 шт.,
– ванілін – 3 ч. л.,
– лимонний сік – 2 ч. л.,
– сода – 1,5 ч. л.,
– сіль – 1 щіпка.
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 135°. Змастіть форму вершковим маслом і злегка присипте борошном. У невеликій мисці розітріть банан з лимонним соком.
В окремій посудині з’єднайте борошно, соду та сіль. Відкладіть.
У великій мисці змішайте 180 г м’якого вершкового масло та цукор до повітряної консистенції. Вбийте в масу по одному яйця. Потім додайте дві чайні ложки ваніліну. По черзі додавайте у велику миску підготовлену борошняну суміш і кефір, а потім бананову суміш. Ретельно все збийте.
Вилийте тісто в підготовлену форму й випікайте протягом однієї години.
Вийміть десерт із духовки, дайте охолонути і помістіть у морозильну камеру на 45 хвилин. Торт вийде вологий.
Для крему 120 г вершкового масла і сир «Філадельфія» змішайте до отримання однорідної маси. Додайте чайну ложку ваніліну, цукрову пудру і збивайте міксером спочатку на низькій швидкості, а потім на високій, поки суміш не стане однорідною.
Полийте кремом охолоджений торт. За бажанням посипте подрібненими волоськими горіхами.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися