Гарбузовий кекс з прянощами
Інгредієнти:
– гарбуз – 250 г,
– борошно – 200 г,
– цукор – 200 г,
–соняшникова рафінована олія – 100 мл,
– яйця – 2 шт.,
– горіх мускатний (порошок) – 1/2 ч. л.,
– кориця (порошок) – 1/2 ч. л.,
– імбир (порошок) – 1/2 ч. л.,
– гвоздика (порошок) – на кінчику ножа,
– розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.,
– дрібка солі.
Спосіб приготування:
Гарбуз запекти в розігрітій до 200° духовці (пекти приблизно 50 хв.). Потім очистити від шкірки, порізати кубиками й подрібнити блендером до пюреподібного стану.
До просіяного борошна додати розпушувач, сіль і прянощі: гвоздику, корицю, мускатний горіх, імбир. Ретельно перемішати.
Яйця збити з цукром. Збивати недовго – до посвітління маси. До яєць додати гарбузове пюре та олію, далі підготовлене борошно з прянощами. Злегка перемішати ложкою, а потім міксером на невеликій швидкості.
Тісто для гарбузового кексу вилити у змащену олією форму. Запікати в розігрітій до 180° духовці приблизно 50 хв. Гарбузовий кекс з прянощами готовий!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися