1792
13:16 9.052016

Смажена печінка з винним соусом

Цікаве 1352

печінкаІнгредієнти:

– 300–400 г телячої або свинячої печінки,

– 1/2 чарки червоного вина,

– 60 г вершкового масла,

– 1 ч. л. томату-пюре,

– 1 ст. л. борошна,

– чорний мелений перець,

– 2–3 шт. чорного перцю горошком,

– 1 лавровий лист,

– лимонний сік,

– 1 щіпка цукру,

– сіль – за смаком.

Спосіб приготування:

Печінку обчищають від плівок та жовчних протоків, промивають, нарізають скибочками, обкачують у борошні (печінку солять у кінці, бо інакше вона затвердіє) та обсмажують на розігрітому жирі. Перекладають на нагріту тарілку й посипають сумішшю солі та чорного перцю. На решті жиру пасерують борошно, вино з розведеним у ньому томатом-пюре, перець горошком, лавровий листок, сіль, цукор, декілька крапель лимонного соку. Отриманий соус доводять до кипіння, варять 2–3 хв., знімають з вогню й наливають навколо печінки. Подають із салатом.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах