Смажена печінка з винним соусом
Інгредієнти:
– 300–400 г телячої або свинячої печінки,
– 1/2 чарки червоного вина,
– 60 г вершкового масла,
– 1 ч. л. томату-пюре,
– 1 ст. л. борошна,
– чорний мелений перець,
– 2–3 шт. чорного перцю горошком,
– 1 лавровий лист,
– лимонний сік,
– 1 щіпка цукру,
– сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
Печінку обчищають від плівок та жовчних протоків, промивають, нарізають скибочками, обкачують у борошні (печінку солять у кінці, бо інакше вона затвердіє) та обсмажують на розігрітому жирі. Перекладають на нагріту тарілку й посипають сумішшю солі та чорного перцю. На решті жиру пасерують борошно, вино з розведеним у ньому томатом-пюре, перець горошком, лавровий листок, сіль, цукор, декілька крапель лимонного соку. Отриманий соус доводять до кипіння, варять 2–3 хв., знімають з вогню й наливають навколо печінки. Подають із салатом.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися