На Закарпатті червону ікру їдять ложками. ВІДЕО
На Закарпатті вирішили червону ікру “видоювати” у безстресовий для риби спосіб.
Червона ікра ложками. Таке буває на Закарпатті
Відомий туризмознавець Федір Шандор опублікував чергове відео доїння екологічно чистої ікри.
Як бачимо із сюжету, один фермер тримає форель, а другий склавши пальці кільцем, проводить рукою від голови до хвоста, видавлюючи ікру.
Риба залишається живою і може прожити ще кілька років. А справжню закарпатську гірську, чисту екоікру можна їсти ложками.
Червону ікру видобувають з лососевих риб, до них відноситься чавича, лосось, форель, горбуша, кижуч, кета, нерка. Великої різниці за хімічним і харчовим складом між ікрою різних видів риб немає, це стосується хіба що кольору, розміру ікринок, смаку.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися