12331
14:17 3.042017

«Амелі» – косметика, що пахне любов’ю

Цікаве 3740

Справа до душі – це коли вранці прокидаєшся і мерщій мчиш до праці, а потім не рахуєш години до закінчення трудового дня. Бо робота перестає бути необхідністю, а стає насолодою, яка дає людині крила, щоб творити і втілювати у свої вироби любов, натхнення, знання й душу.

1Тактак,  саме душу, бо в кожному виробі залишається її частинка, яка згодом оживає і робить надзвичайно щасливим її власника.

У її майстерні пахне любов’ю, адже всі косметичні засоби, виготовлені цією тендітною і дуже красивою жінкою, – це плід її любові. Косметика «Амелі» названа на честь її донечки, то хіба вона може бути обділена любов’ю. Потрапивши сюди одного разу, дивуєшся і з подивом поглядаєш у вікно: невже ми в Ужгороді. Здається, що це малесенька косметична майстерня десь у Франції, тут стоїть неймовірний запах літа і краси. Тюбики, баночки, різноманітні коробочки – усе хочеться купити, щоб бути щасливим власником оригінальних косметичних засобів, які необхідні для нашого тіла. А в їхній користі та унікальності можна не сумніватися, побачивши процес чаклування над кожним косметичним виробом.

2

Розкішна косметика з натуральних трав та олій від Марини Бабич не залишить нікого байдужим. Майже всі рослини, які входять до її складу, вона збирає та вирощує сама. Не так давно жінка разом з сім’єю переїхала жити в село Пацканьово. Там молода сім’я перетворила невеличке господарство на справжнє екопоселення.

Ні для кого не секрет, що ця місцевість багата на ліси та галявини. Саме там ростуть найдивовижніші рослини, які жінка збирає, а відтак робить з них свою косметику. Багато чого вирощує просто в себе на городі. Каже, аби косметика була дійсно натуральною, потрібно використовувати тільки свою сировину. Тож, окрім календули, звіробою, алое, шавлії та жасмину, планує вирощувати лаванду, мигдалеві й оливкові дерева.

– Косметика прийшла в моє життя через любов до рослин. Я з дитинства любила їх збирати, читала про їхню користь. З часом відкрила для себе аюрведу – ведичну науку про здоров’я, щастя й довголіття. Саме звідти почала черпати натхнення та стародавні рецепти. Першу свою косметику пробувала робити ще сім років тому. Тоді я зварила мило, аби подарувати друзям на свята. Виготовила його з дитячого мила: натерла, переварила, додала ефірні олії, ягоди годжі, квіти, хвою. Одному із друзів сподобалося це мило, він попросив приготувати йому ще.

Щоб виготовляти натуральну косметику, потрібна якісна сировина. Тому й не дивно, що жінка вирішила її не купувати, а створювати самотужки. Для цього робить квіткову воду з ефірними оліями, на якій базується вся її косметика. Марина використовує аламбік – дистилятор квіткової води. Цей пристрій вона замовила в Іспанії. Історія таких апаратів дуже давня. Їх використовували ще за кілька століть до нашої ери в Давньому Єгипті та Персії, роблячи гідролати й ефірні олії.

3

Принцип їхньої дії простий та ефективний. У п’ятилітровий мідний аламбік майстриня засипає квіти. Через них проходить пар, який вбирає в себе леткі сполуки –  ефірні олії, фітонциди, глікоциди. Саме з них утворюється гідролат (квіткова вода) з ефірними оліями.

– Коли я почала читати детальніше про цю воду, то дійшла висновку, що це жива вода. Вона передає інформацію. Ось, гляньте, зберігаю її в різних банках. Тут вода з календули, жасмину, шавлії. Понюхайте, як вона смачно пахне! Медом і літом. Якщо придивитися, то можна побачити, що зверху на ній маслянистий шар. Це – ефірна олія. Узагалі найкращі олії – зроблені власноруч. Тому я намагаюся виготовляти їх самостійно – з календули, звіробою. Улітку збираю квіти, ущент набиваю ними банку, відтак заливаю нерафінованою оливковою олією. Закутую у щось тепле і ставлю на сонце. Через два тижні проціджую. Така олія настоюється в мене близько місяця. Поки не стає аж темно-коричнева. У косметиці використовую різні ефірні олії. Закуповую їх у Франції. Знаю, що вони дійсно натуральні.

У своїй косметиці Марина дуже мінімальна. Тож до складу її продукції входять тільки олія, квіткова вода, консерватор та емульгатор. При цьому повинен бути ідеальний баланс усіх компонентів. Майстриня намагається використовувати натуральні консерванти, такі як сік з білої редьки, олія розмарину чи кісточки грейпфрута. Марина Бабич починала з варіння мила, а зараз від асортименту її косметики розбігаються очі: це і шампуні, і гелі для душу, і креми, засоби для вмивання, олії, пудри.

4

– Тепер майстeрня «Амeлі» пeрeтворюється на пeрший крeативний простір для дівчат і жінок. Наразі зібралося декілька дівчат-однодумців. У нашій майстeрні є всe для здоров’я, краси та духовного розвитку. Майстeр-класи з аюрвeди, самомасажу і здорового харчування. Одяг, натуральна космeтика, аюрвeдичні масажі та приємна атмосфeра.

Я не знаю, як устигаю все. Це просто любов. Це мій спосіб служіння людям. Я роблю натуральну косметику для того, щоб вони стали щасливі та здоровіші.

 

Христина БІКЛЯН

 

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах