38362
09:51 10.012022

У Перечині облаштували вертеп із живими вівцями

Цікаве 9682

У Перечині облаштували вертеп із живими вівцями з нагоди одного з найвеличніших християнських свят – Різдва Христового. Вівці – символ Різдва, адже маленький Ісусик народився серед тварин. Місце локації – територія греко-католицького Свято-Миколаївського храму, що у центрі міста.

Настоятель церкви отець Мирослав розповів кореспонденту «Карпатського об’єктива», що символічну стайню встановили парафіяни, вірник Андрій надав овець. Вони вже звикли до уваги і людей не лякаються, поводяться спокійно. «Якщо хочемо щось мати, то маємо самі щось робити, а не чекати, що хтось зробить – влада чи депутат – і подарує нам свято, настрій», – зауважив отець.

Як діти, так і дорослі відвідувачі з цікавістю розглядають зображених біблійних персонажів, ангелів, які сповіщають світу про народження Месії, Спасителя. Привертають увагу милі домашні тварини – баран з крученими рогами та чорна і біла вівця з мордочкою чорного окрасу. Час від часу ті тихо жують сіно і ніби прислухаються до розмов людей. Біля вертепу всі радо фотографуються на добру згадку про Різдво 2022 року.

Всередині святині встановлений ще один вертеп. Дітки з цікавістю роздивляються та гладять скульптури ослика, ягняток, немовляти. Символічна стайня декорована гірляндами, віфлеємською зіркою.

Вертепи діятимуть до кінця новорічно-різдвяних свят. А вони тривають до 20 січня, Дня вшанування Іоанна Хрестителя.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах