37182
19:26 30.082021

Закарпатців запрошують на міжнародний джазовий фестиваль

Цікаве 11448

Вже наприкінці тижня, 3 та 4 вересня, в Берегові пройде перший міжнародний джазовий фестиваль. Місцем проведення заходу обрали місцевий амфітеатр. Берегово досить часто приймає у себе різноманітні танцювальні та музичні колективи, тож берегівчани та гості міста знову мають можливість насолодитися цікавою концертною програмою.

Фестиваль організували спільними зусиллями дипломатичні представництва країн-учасниць Вишеградської четвірки (Угорщина, Польща, Чехія, Словаччина) з нагоди початку річного головування Угорщини в регіональній організації, яке стартувало 1 липня та триватиме до 30 червня 2022 року.

Рішення провести джазовий фестиваль у Берегові прийняли усього два місяці тому, проте протягом цього часу вдалося організувати цікаву програму. Під час пресконференції у дипломатичному представництві Угорщини в Берегові повідомили, що підготовка була плідною і не зважаючи на те, що виконавці мали певні побажання стосовно інструментів, їх всі вдалося виконати.

В онлайн режимі до зустрічі долучився й Петер Шарік, відомий угорський джазовий виконавець, який теж виступатиме на фестивалі разом зі своїм гуртом. Він детальніше розповів про композиції, які зможуть почути гості фестивалю та зазначив, що завжди радий відвідати Закарпаття, адже тут їхні виступи завжди чекають.

Додамо, що проведення джазового фестивалю перша та поки безпрецедентна культурна подія, яку організували країни-члени Вишеградської четвірки. Крім того, є сподівання, що такий захід стане традиційним, тож його проводитимуть з року в рік.

Тож 3 та 4 вересня до Берегова приїдуть п’ять відомих джазових гуртів з кожної країни-учасниці Вишеградської четвірки та України: «Шарік Петер Тріо», «Пап-джаз-квартет», «АМС Тріо», «Райношек бенд» та піаніст Пьотр Вилежол. Вхід на фестиваль є безкоштовним.

Задля зручності гостей фестивалю організували безкоштовне автобусне сполучення до амфітеатру від площі імені Ференца Ракоці ІІ. Автобуси відправлятимуться кожні 30 хвилин. Крім того, між виступами розігруватимуть лотерею, участь у якій буде безкоштовною. Учасникам лотереї підготували не менш цінні призи – кілька пляшок справжнього угорського вина та диски з автографами гуртів, що виступатимуть на джазовому фестивалі. Головний приз лотереї – дводенний відпочинок у готельно-ресторанному комплексі «Гелікон».

Закарпаття на фестивалі представлятиме «Пап-джаз-квартет» – один з найвідоміших ромських колективів краю. Гурт був засновий у 1995 році в Ужгороді Вільмошом Папом старшим, спадщину якого й наладі продовжує розвивати його син – Вільмош молодший. Представляючи жанр «етно-джазу» репертуар квартету забарвлений угорськими, ромськими, румунськими музичними мотивами національних меншин Закарпаття та власними композиціями Вільмоша Папа. На фестивалі гурт виступатиме 3 вересня.

Тож плануйте вихідні обдумано – гайда до Берегова на міжнародний джазовий фестиваль.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах