36717
17:39 12.072021

Японський бісквіт «Кастелла»

Цікаве 3406

Інгредієнти:

– гаряча чиста вода – 80 градусів за Цельсієм;

– цукор – 90 г;

– сіль – одна невелика щіпка;

– куряче яйце свіже – 1 шт.;

– білки курячого яйця – 5 шт.;

– жовтки – 5 шт.;

– молоко – 90 г;

– вершкове масло – 90 г;

– пшеничне борошно – 90 г.

Спосіб приготування

Насамперед необхідно розтопити масло з молоком та перемішати суміш.

Відправити в миску досить великого розміру 1 яйце, а також п’ять жовтків, гарненько перемішати, невеликою цівкою вливати молоко з маслом. Нарешті маса повинна вийти досить однорідною. Згодом додати буквально щіпку солі й знову все гарненько перемішати до однорідності.

Тепер до суміші слід додати близько 90 грамів борошна, яке перед цим необхідно добре просіяти.

За допомогою міксера слід збити 5 білків. Під час процесу додавати поступово цукор – 90 грамів, причому в три підходи і акуратно. Білки слід збивати до тих пір, поки не утворюються м’які піки. А ось перезбити не можна, тому важливо постійно перевіряти все. Далі необхідно додати збиті білки до раніше підготовленого тіста трьома рівними частинами, після чого гарненько все перемішати.

Взяти форму для випікання, застелити дно разом із бортиками пергаментним папером. У тому разі, якщо форма роз’ємна, її слід обернути за допомогою фольги таким чином, щоб вода не могла туди потрапити. Тепер слід поставити її в досить глибоке деко і влити тісто. Розрівняти гарненько за допомогою тонкої палички, щоб, зрештою, жодних бульбашок не було.

У деко слід налити гарячу воду (80 градусів за Цельсієм) на третину форми, де знаходиться тісто. Розігріти духову шафу до температури 150 градусів за Цельсієм і відправити тісто приблизно на одну годину.

Перевіряти готовність бісквіту можна за допомогою сірника або дерев’яної зубочистки. Такий бісквіт можна покрити яким завгодно кремом, на свій власний смак.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах