35955
11:18 5.052021

Краєвиди Малого Раківця з торуня церкви. ФОТО

Цікаве 4713

Вперше піднялася на торунь церкви рідного Малого Раківця, що на Іршавщині (тепер село Хустського району). Тут знаходиться дзвіниця з п’ятьма дзвонами та деркач. Скориставшись нагодою, зробила фото краєвидів села.

Фото зроблено 31 березня 2021 року

На першому та другому фото видно гору Тупий. Зауважу, село простягається під горами на 12 км. Хати зведені на пагорбах та долинах. Кожен сурдик (гуштак), урочище має свою назву. Видно центр села, Димчин, Бобітів берег, Ґомбу. Велика зелена будівля – супермаркет. Тут можна купити майже всі продукти та речі домашнього вжитку. Поруч – автозаправка. Будівля у центрі села, крита бордовою металочерепицею, – майбутній розважальний заклад. Поруч діє готельно-розважальний комплекс «Спартак», у кадр не потрапив.

Фото зроблено 31 березня 2021 року

На третьому фото – перехрестя доріг. Центральна вулиця Перемоги веде на Груни, на Лазовицю, на Чорногору. Шкільною (праворуч) дістанетеся ЗОШ І-ІІІ ступенів. Вулиця Фединця (ліворуч) названа на честь відомого професора Олександра Фединця, який народився і виріс у цьому селі.

Фото зроблено 31 березня 2021 року

Двоповерхова будівля – Будинок вчителя, зведений у радянські часи. «Стара фара» – готельно-ресторанний та торговельний комплекс. На цьому місці раніше була церковно-приходська, а потім державна школа.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах