18811
20:29 9.012018

«Пой на вінко». У Мукачеві стартував найочікуваніший фестиваль краю. ФОТО

Цікаве 2625

Як завжди, традиційно на початку січня, Мукачево стало містом, яке зібрало навколо себе не лише краян, але й туристів з різних куточків України. Стало містом, яке згуртувало найкращих виноробів Закарпаття.

_MG_8124

Парк «Перемога» вкотре перетворився на казкове місце, де відпочивають усі – від найменшого до найстаршого. Цьогоріч організатори, не дивлячись на відсутність снігу та потрібного зимнього настрою у місті, завдяки декораціям та різним новорічним дрібницям, створили незабутню атмосферу у наметовому містечку. Збільшилось й кількість вогнів, адже на цей раз сіяють не лише будиночки, але й ліхтарі.  Також у парку, вже традиційно, є безліч тематичних фотозон, де кожен охочий може зробити фото на пам’ять.

І хоча фестиваль «Червене вино» стартувало сьогодні, 9 січня, у будній день, – туристів у парку та взагалі у місті над Латорицею дуже багато. Чарівність цьому святкуванню надає також туристичний потяг, який курсує у місті.

Винний фестиваль буде тривати аж до неділі, 14 січня, тож мукачівцям цей тиждень стане своєрідним неофіційним відпочинком, а туристам буде достатньо часу, щоб поласувати закарпатськими стравами та спробувати безліч вин, відчути колорит нашого краю та відкрити для себе нові традиції та культуру.

Кухня, алкоголь, сувеніри.

Як завжди спробувати на святі вина можна безліч страв. Меню починається з пропозицій легких салатів та млинців, а закінчується ароматним бограчом, шашликами, сосисками, реберцями, смачнючою картоплею на грилі, рулькою, стейками та курячими крилами.

Для діток також продається різна солодка вата зі смаками: апельсина, смородини, яблука, карамелі, банана… Також для дітлахів можна придбати попкорн.

Щодо випивки, то тут свій напій знайде навіть найвибагливіший гурман.

Чорна роза, Розе, Мерло, Чорний Принц, Біла орхідея, Перлина Карпат, Чорний доктор – далеко не весь перелік вин, які ви можете скуштувати та придбати на фестивалі «Червене вино – 2018».

Настоянки, чачі, грушівки, калганівки, смачні глінтвейни, аромат яких чується ще на початку фестивального містечка. Все це робить фестиваль по-справжньому різноманітним та особливим.

Для туристів також доступний їхній улюблений, корисний та цілющий Карпатський час.

Звісно, на території парку діє сувенірний ряд, де представлено безліч різної продукції, зокрема: дерев’яні та плетені вироби, натуральні мила, різні сири, м’ясо, іграшки та прикраси.

Ціни.

Цього року за напій Богів доведеться віддати орієнтовно 20 гривень за склянку. Глінтвейн обійдеться не менше як 30 гривень. Самогонка коштуватиме 10-15-30 гривень.

Улюблений шашлик, який так пасує до вина вартуватиме у середньому 45 гривень за 100 грам, а картопля на вогні — 15-30 гривень. До пропозицій закладів харчування також входить смачний лаваш – 30-40 гривень, салат з капусти – 15 гривень, морква по-корейські також 15 гривень, крила 100 грам – 25 гривень, стейк 35 гривень за 100 грам.

Розважальна програма.

Для учасників фестивалю організатори підготували насичену концертну програму, конкурси, виступи естрадних музикальних і вокальних колективів: Rock-H, Ватага, Оксана Славна, хор хлопчиків Володимира Волантира.

Наголосимо, що офіційне відкриття відбудеться 11 січня, а нагородження переможців в останній день фестивалю, 14 січня.

Ілона Вільна

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини