
Гомбовці

Інгредієнти:
– сир кисломолочний – 500 г,
– яйце велике – 1 шт.,
– борошно пшеничне – 145 г,
– сіль – 1/2 ч. л.,
– панірувальні сухарі – 60 г,
– масло вершкове – 40 г.
Спосіб приготування
Якщо сир надто вологий, відтисніть його через марлю, щоб тісто не розпливалося.
Перекладіть сир у миску, розімніть товкачем для картоплі. Додайте яйце та борошно, замісіть тісто. Викладіть його на посипану борошном поверхню, сформуйте валики й наріжте на 15 частин.
З кожного шматочка сформуйте круглі гомбовці.
На сковороді розтопіть вершкове масло. Додайте панірувальні сухарі й обсмажуйте до золотистого кольору на середньому вогні. Зніміть з вогню.
Закип’ятіть у каструлі воду, додайте сіль. Обережно опустіть гомбовці у воду. Після того як вони спливуть, варіть 5 хвилин.
Готові гомбовці викладіть на тарілку. Полийте йогуртом чи сметаною і посипте обсмаженими сухарями.
Смачного!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися