Сирний пляцок «Подушечки»
Інгредієнти:
тісто:
– 5 яєць (окремо жовтки та білки),
– 220 г пшеничного борошна,
–180 г цукрової пудри,
– 1 ч. ложка порошку для випічки,
– 125 мл олії,
– 125 мл води,
– 3 ст. ложки темного какао,
– щіпка солі;
сир:
– 200 г домашнього сиру, перетертого крізь сито,
– 200 г вершкового сиру,
– 1 пакет вершкового пудингу (40 г),
– 4 ст. ложки цукру,
– ванільний цукор.
Спосіб приготування:
Білки збити до жорстких піків з дрібкою солі й половиною цукрової пудри (90 г). Збити яєчні жовтки з цукровою пудрою, повільно влити олію та воду, перемішати до утворення однорідної маси. З’єднати борошно з розпушувачем і какао, просіяти в масу жовтків та акуратно перемішати, додати 1/3 яєчних білків, обережно перемішати лопаткою, потім додати білок, що залишився. Тісто перелити у велику прямокутну форму, застелену папером для випічки, і розрівняти поверхню.
Сирну масу змішати з вершковим сиром, пудингом (порошком) та цукром до однорідної маси в кухонному комбайні. Перекласти в кондитерський мішок з великим круглим наконечником і віджати на шоколадне тісто, щоб сформувати сітку (як у хрестики й нулики). Тісто помістити в духовку, попередньо розігріту до 180°, і випікати близько 40 хвилин до готовності.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися