Пісочний пляцок із кремом з халви
Інгредієнти:
– борошно – 300 г,
– яйця курячі – 3 шт.,
– маргарин (вершковий) – 150 г,
– цукор – 350 г,
– молоко – 150 г,
– халва (ванільна) – 200 г,
– масло вершкове – 200 г,
– волоські горіхи – 120 г,
– сметана – 1 ст. ложка.
Спосіб приготування:
Холодний маргарин розтерти руками з борошном і цукром (100 г) до отримання крихти, додати жовтки (білки підуть у безе), сметану і замісити тісто. Розкачати на пергаментному папері два тонкі коржі приблизно 25х35 см.
Білки збити до стійких піків. Поступово, у декілька прийомів, не припиняючи збивання, додати цукор (180 г). Повинна вийти глянсова маса зі стійкими піками.
Кожен пісочний корж змастити половиною білкової маси й посипати половиною грубо подрібнених горіхів. Випікати в розігрітій до 170° духовці приблизно 20 хвилин. Безе має підрум’янитися, усередині воно може залишитися злегка вологим (якщо хочете повністю сухе безе, сушити його потрібно довше і при меншій температурі).
Молоко прогріти з цукром (70 г) до розчинення, додати порізану халву. Дати халві трохи розчинитися в гарячому молоці і збити до однорідності. Охолодити до кімнатної температури. Збити розм’якшене при кімнатній температурі масло. По одній столовій ложці вводити суміш молока і халви, щоразу збиваючи до однорідності.
Випечені й остиглі коржі розрізати навпіл, мають вийти чотири прямокутні пласти. Кожен корж промазати кремом, верх і боки торта покрити кремом і обсипати подрібненою халвою. Торт до подачі повинен залишатися в холодильнику добу, а можна і дві, чим довше він простоїть, тим смачнішим буде.
Перед подачею можна прикрасити пляцок розтопленим шоколадом.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися