Повітряні булочки із заварним кремом
Інгредієнти:
для тіста:
– 380 г борошна,
– 5 г сухих дріжджів або 15 г живих,
– 75 г цукрового піску,
– щіпка солі,
– 15 г сухого молока або розчинні вершки для кави,
– 40 г розтопленого вершкового масла,
– 1 яйце,
– 200 мл молока;
для крему:
– 350 мл молока,
– 2 жовтки,
– 2 ст. л. крохмалю,
– 4 ст. л. цукру,
– пакетик ваніліну,
– 40 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
У тепле молоко додати дріжджі, цукор і трохи борошна, поставити в тепле місце. Коли дріжджі оживуть (з’явиться шапочка з бульбашок), додати збовтане яйце. Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, вершки (молоко), сіль – і з’єднати з дріжджовою сумішшю. Замісити тісто.
Добавити розтоплене охолоджене масло і знову замісити. Тісто виходить липке, але додавати борошно більше не треба. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на дві години.
Тим часом готуємо крем. У теплому молоці розвести крохмаль, додати жовтки, цукор, ваніль і поставити варитися на середньому вогні, постійно помішуючи, поки крем не загусне. Остудити, додати масло і збити.
Розділити тісто на 15 шматочків. Розкачати кожен овалом 12–15 см. Відступити від верхнього краю 3 см і викласти чайну ложку крему. Закрити крем тістом і добре заліпити краї, сформувавши булочку.
Викласти на лист, застелений пекарським папером, і залишити, щоб підійшли хвилин на 20. Змастити булочки жовтком. Запікати в розігрітій до 180° духовці 15 хв. до золотистого кольору.
Готові булочки накрити рушником, через 10–15 хв. присипати цукровою пудрою.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися