7540
10:07 16.122016

Повітряні булочки із заварним кремом

Цікаве 2616

%d0%b1%d1%83%d0%bb%d0%be%d1%87%d0%ba%d0%b8Інгредієнти:

для тіста:

– 380 г борошна,

– 5 г сухих дріжджів або 15 г живих,

– 75 г цукрового піску,

– щіпка солі,

– 15 г сухого молока або розчинні вершки для кави,

– 40 г розтопленого вершкового масла,

– 1 яйце,

– 200 мл молока;

для крему:

– 350 мл молока,

– 2 жовтки,

– 2 ст. л. крохмалю,

– 4 ст. л. цукру,

– пакетик ваніліну,

– 40 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

У тепле молоко додати дріжджі, цукор і трохи борошна, поставити в тепле місце. Коли дріжджі оживуть (з’явиться шапочка з бульбашок), додати збовтане яйце. Змішати всі сухі інгредієнти: борошно, вершки (молоко), сіль – і з’єднати з дріжджовою сумішшю. Замісити тісто.

Добавити розтоплене охолоджене масло і знову замісити. Тісто виходить липке, але додавати борошно більше не треба. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на дві години.

Тим часом готуємо крем. У теплому молоці розвести крохмаль, додати жовтки, цукор, ваніль і поставити варитися на середньому вогні, постійно помішуючи, поки крем не загусне. Остудити, додати масло і збити.

Розділити тісто на 15 шматочків. Розкачати кожен овалом 12–15 см. Відступити від верхнього краю 3 см і викласти чайну ложку крему. Закрити крем тістом і добре заліпити краї, сформувавши булочку.

Викласти на лист, застелений пекарським папером, і залишити, щоб підійшли хвилин на 20. Змастити булочки жовтком. Запікати в розігрітій до 180° духовці 15 хв. до золотистого кольору.

Готові булочки накрити рушником, через 10–15 хв. присипати цукровою пудрою.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах