5257
21:26 13.092016

«Смачне дозвілля» звичайного бухгалтера

Цікаве 3904

Кожна дівчина з самого дитинства мріє про доросле життя та професію, якою займатиметься в майбутньому. Але не всім удається реалізувати свою дитячу мрію в дорослому житті.

13015681_1132393500145272_7367829405328280137_n

У поле зору «Карпатського об’єктива» потрапила звичайна жителька Ужгорода, яка з примхи долі здобула бухгалтерську освіту. Її батьки вважали, що добре заробляти можна, тільки маючи «серйозну» професію. Але маленька Ліда змалечку любила малювати й виявляла неабиякі таланти в образотворчому мистецтві.

Дівчинка виросла… і стала працювати бухгалтером в одній з організацій міста. Однак цифри не приносили їй задоволення, особливо зважаючи на те, що зустрічатися з ними доводилося щодня протягом років. Та й загалом, людей точних професій зазвичай вабить творче дозвілля.

14233551_1233500540034567_256492580_o-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%8f

Тож Ліда Федоренко вирішила здійснити свою дитячу мрію й записалася на майстер-клас із виготовлення пряничків-медовичків. «Спочатку все було зовсім не складно, – розповідає жінка. – Перші заняття пройшли дуже цікаво. Я отримала естетичне та моральне задоволення. Не могла дочекатися, щоб прийти додому й розпочати процес випікання». Першого разу в бухгалтера-кондитера вийшли дуже смачні вироби, які миттєво розійшлися на ярмарку. Жінка вирішила зайнятися цією справою щільніше, адже розуміла, що її хобі у фінансовому плані приносить більше користі, ніж основна робота.

Наступну партію медівничків Ліда випікала за попереднім рецептом… Але от халепа: щось пішло не так! Фігурне печиво вийшло таким твердим, що його ніхто не хотів їсти. Звісно, ні про який продаж не могло бути й мови. Кондитер-самоучка розповідає: «Одну половину з’їла моя родина. Інша частина пряничків залишилася вдома. Я її застосувала для прикрашання різдвяної ялинки. Малюнок, яким розписала медове печиво, вийшов дуже гарний». Після цього розпочався пошук рецепту, який би ідеально підходив для випікання такого роду солодощів. Для цього жінка використала не один десяток кілограмів борошна, цукру, меду та інших інгредієнтів. Урешті завдяки підбору, заміні, виключенню певних складових та новим пропорціям Ліда отримала три рецепти: ванільний, шоколадний та з прянощами, якими вдало користується й тепер.

14191840_1233501923367762_751109052_o

Але не випікання пряників спонукало колишнього бухгалтера зайнятися цією справою… Саме художній розпис смачного різдвяного печива став радістю, віддушиною та улюбленим дозвіллям жінки. Спочатку це були звичайні прості малюнки, які вона копіювала з Інтернету чи придумувала сама. Потім натренувала руку й уже сміливіше виводила лінії та завитки на печених виробах. «З’явилася ідея тематичних пряничків. Першими стали, звісно, різдвяні. Потім багато молодих мамочок почали замовляти смаколики на дні народження своїх чад. Я виготовляю різноманітні хлопчачо-дівчачі медівники. Потім настала черга Пасхи. Писаночки особливо мене надихнули. За ними були курчатка, зайчики та півники», – сором’язливо хвалиться Ліда. А там усе пішло само собою. До кожного свята кондитер виготовляла тематичне печиво з різними смаками. З часом у неї з’явилося коло своїх клієнтів, завдяки чому має постійні замовлення.

14247708_1233502180034403_1334116904_o-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%8f

Особливі візерунки, котрими гордиться Ліда, – це ті, що зображують герб Ужгорода та Невицький замок. А от найбільшим попитом користуються прянички «Hello, Kitti». Також дуже гарними вийшли й ті, що були присвячені Дню знань.

14247561_1233499806701307_210603757_o-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%8f

Загалом кондитер має у своєму арсеналі вже близько 200 видів формочок для випікання. «Їх я замовляю переважно через Інтернет, іноді можу придбати в наших магазинах, але тут вони і дорожчі, і вибір менший. Різноманітні харчові барвники також замовляю за допомогою всесвітньої мережі. Вони обов’язково високоякісні. Переважно німецького й угорського виробництва. На цьому не можна економити», – наголошує Ліда.

14191729_1233501083367846_870916796_o-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%8f

Жінка намагається також брати участь у майстер-класах, які дуже рідко проходять в Ужгороді чи сусідніх областях. Скаржиться, що місцеві майстри не діляться досвідом, а до обласного центру практично не приїздять кондитери з інших міст чи з-за кордону. Та це її не зупиняє. Вона розвивається за допомогою інтернет-роликів та відеоуроків, а під рукою завжди тримає блокнот із олівцем, де в разі натхнення може зробити замальовки на швидку руку або записати ідею.

Софія ПЕКАРОВИЧ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах