
Компот з аличі

Інгредієнти (на 3-літрову банку):
– алича – 600 г,
– цукор – 300 г
– вода – 2 л 200 мл.
Спосіб приготування
Помийте аличу, кісточки видаляти не потрібно. Викладіть фрукти в чисту трилітрову банку.
Окремо заваріть сироп: для цього у каструлю наберіть воду, додайте цукор та доведіть до кипіння. Перемішайте суміш, щоб цукор повністю розчинився та зніміть каструлю з вогню.
Залийте гарячу воду з цукром в банку з аличею, сироп повинен заповнити банку по вінця.
Викладіть наповнену банку у велику каструлю, зверху накрийте банку кришкою, але поки не закручуйте її. Заповніть каструлю водою так, щоб вона покривала трохи більше як половину висоти банки. Доведіть воду до кипіння та стерилізуйте банку з компотом 20-30 хв із моменту закипання води. Потім закрийте компот кришкою, переверніть догори дном, аби переконатися в герметичності консервації та дозвольте компоту охолонути за кімнатної температури.
Смачного!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися