Картопля у мундирі, фарширована м’ясом
Інгредієнти:
– 8 великих картоплин,
– 2 ст. ложки олії,
– 1 цибуля ріпчаста,
– 1 зубок часнику,
– 200 г фаршу свинячого,
– 200 г сметани,
– 1 яйце,
– 80 г потертого твердого сиру,
– зелень петрушки,
– спеції за смаком – сіль, вегета, червоний та чорний перець.
Спосіб приготування:
Картоплю варять у мундирі, обчищають. З картоплин зрізують вершок (його відкладають), чайною ложкою вибирають середину (щоб була лунка).
Нарізану на кубики цибулю підсмажують на олії, висипають у миску. Туди додають часник, і ту частину картоплі, яку вибрали, фарш, яйце, сіль, чорний та червоний перець, дрібно нарізану зелень петрушки. Добре перемішують і цією масою наповнюють картоплини.
На лист, змащений вершковим маслом, викладають картоплини навстоячки, кожну закривають зрізаним кусочком. Випікають у розігрітій до 180°С духовці 25 хв. Верх картоплі змащують сметаною, посипають тертим сиром та підрум’янюють у духовці 10-15 хв.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися