Суп-пюре з кропиви і черемші
Інгредієнти:
– масло вершкове – 50 г.,
– картопля – 4 штуки,
– цибуля-шалот – 4 штуки,
– черемша – 8 штук,
– стебло селери – 2 штуки,
– бульйон овочевий – 1 л.,
– кондитерські вершки – 3 столові ложки,
– кропива молода 450 г.
Спосіб приготування:
У каструлю покладіть очищену і нарізану невеликими шматочками картоплю, залийте холодною водою, посоліть, доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин до м’якості. Злийте.
Розтопуть вершкове масло в каструлі на невеликому вогні. Додайте дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник і порвані на невеликі шматочки листя черемші. Накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин до м’якості, але не давайте підрум’янюватися.
В гумових рукавичках промийте кропиву і видаліть старі і грубі частини. Залийте киплячою водою на 2-3 хвилини.
У каструлю до овочів додайте зварену картоплю, кропиву і бульйон. Варіть 5-10 хвилин, поки кропива не стане м’якою.
Перелийте суп в блендер і подрібніть до стану пюре. Знову перелийте в каструлю і додайте вершків. Посоліть і поперчіть, трохи нагрійте і подавайте.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися