Гарбузові оладки
Інгредієнти:
– 600 г гарбуза,
– 3 склянки борошна,
– 60 мл молока,
– 2 яйця,
– 2 ст. ложки олії,
– 1–2 ст. ложки цукру,
– 10 г ванільного цукру,
– щіпка солі.
Спосіб приготування:
Гарбуз очистіть від волокон та насіння й помістіть у форму, змащену олією. Запечіть у розігрітій до 180° духовці до готовності протягом 40–60 хвилин. Гарбуз має стати м’яким.
Остудіть його та подрібніть м’якоть блендером. Додайте яйця, сіль, цукор, ванільний цукор і збийте до утворення пишної маси. Кількість цукру регулюйте залежно від солодкості гарбуза. Поступово додайте просіяне борошно й замісіть тісто. За консистенцією воно має нагадувати густу сметану.
Викладайте тісто ложкою на розігріту сковороду, змащену олією. Готуйте гарбузові оладки, обсмажуючи з обох боків по 2 хвилини до золотистого кольору.
Подавайте гарячими з медом, варенням сметаною чи просто з чаєм.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися