43225
12:02 2.052024

Скоро літо. Як худнуть закарпатки і скільки це коштує

Цікаве 1807

Весна уже набрала обертів і продовжує радувати теплом. Закарпатці скинули теплі куртки і почали витягати з шаф легкий одяг, через який добре проглядаються не тільки м’язи, але й зайві кілограми. Звісно, не всім судилося бути стрункими і багатьох целюліт зовсім не хвилює, але тим, хто все ж хоче вразити інших витонченими формами, доводиться над собою попрацювати.

Тож як худнуть закарпатці? До яких методів вдаються? Скільки грошей готові за це викласти? Це і з’ясовував «Карпатський об’єктив».

Аналізи, обстеження лікарів

Ужгородка Тетяна Галай зізнається, що легко набирає вагу, але при цьому їй завжди хочеться бути у формі.

«Я народила трьох діток, найбільше при цьому важила 105 кілограмів. У один момент зрозуміла, що важко пересуватися, з’явилася задишка, я почала бути незграбною і мені стало незручно рухатися. Перше, що зробила, пішла до дієтолога, аби налагодити раціон харчування», – зізналася жінка «Карпатському об’єктиву».

Щодо витрат на схуднення, багатодітна мати наголошує, що ніколи їх не рахувала.

«Аби повністю визначити добовий раціон, потрібно пройти обстеження у ряду фахівців, хоча б піти до ендокринолога, зробити цілу серію аналізів. Усе це обійшлося мені приблизно у 3 тисячі гривень. Відтак я отримала раціон на 3 тижні. Після цього знову була консультація у дієтолога і нові рекомендації. Рахувати вартість продуктів не буду, бо ціни постійно змінюються. Утім інакше почала харчуватися уся наша родина. Крім того, займаємося спортом, виконуємо спеціальні вправи. Чоловік придбав два тренажери, у спортзал не ходимо. Проте проблем із вагою в родині не має ніхто. Я наразі при зрості 174 сантиметри важу 62 кілограми і цілком задоволена зовнішністю. Діти теж знають, яка їжа є шкідливою і не налягають на неї, а яка корисна і містить не калорії, а вітаміни», – наголошує ужгородка.

За словами пані Тетяни, у її сім’ї на столі завжди є свіжі овочі і фрукти, немає смаженого, жирного, дуже мало виробів із борошна і взагалі немає фастфуду.

«Ми чудово почуваємося, здоров’я так і б’є ключем із кожного. Боки не обвисають, енергії багато! Звичайно, змінити меню було непросто, але всі зусилля варті результату!» – запевняє Тетяна Галай.

Тим, хто бажає схуднути, ужгородка радить проконсультуватися з фахівцями і ніколи не вдаватися до експериментів із різними засобами, які рекламуються в інтернеті.

«Моя подруга купила препарат нібито для того, аби позбутися зайвої ваги і мало язву не заробила. Більшість таких засобів або зовсім неефективні, або навіть шкідливі. Аби мати ідеальну фігуру, потрібно працювати над собою, а не чекати дива. Жодна пігулка не викоренить проблему, навіть якщо завдяки їй тимчасово вдається схуднути», – переконана ужгородка.

Спортзал, фізична активність

Мукачівка Інна Гаврило разом з сестрою тричі на тиждень відвідує тренажерний зал. Запевняє, що має таке тіло, про яке завжди мріяла.

« Коли навчалася у школі, у мене були пишні форми. Через це дуже комплексувала. Люблю смачно і ситно поїсти, тож хоч і влаштовувала собі дієти, результату не було ніякого. Пізніше, коли почала працювати і з’явилися гроші, почала відвідувати спортзал і поступово зайві кілограми почали втрачатися. Так, це – неймовірні зусилля, це – додаткові фінанси, це – робота над собою, але мені тепер приємно дивитися на своє відображення у дзеркалі», – стверджує жінка.

Щодо вартості схуднення, то на собі заощаджувати жінка не рекомендує і запевняє, що захмарних грошей на спорт мати не потрібно.

«У кожному залі своя цінова політика. Я купую абонемент на рік за 7 тисяч гривень. Одноразове заняття обходиться у межах 100 гривень і 150 – із тренером. У залі працюють хороші фахівці, які можуть підібрати клієнту не лише індивідуальні вправи, але й запропонувати новий харчовий раціон. Прокачуються окремо різні групи м’язів, є тренажери для кардіонавантаження, навіть зона відпочинку», – запевняє Інна Гаврило.

Утім крім занять мукачівка радить вести активний спосіб життя і довго не засиджуватися на одному місці.

«Якщо є змога, варто їхати в походи, підніматися в гори, прокататися у вихідні містом на велосипеді, зробити пробіжку в парку чи на стадіоні, ходити пішки, багато бувати загалом на свіжому повітрі і рухатися. Одним словом, якщо робота сидяча, як у мене, не можна давати тілу розслаблятися. Не закликаю до виснажливих впарив, але хоча б легку зарядку можна зробити щоранку. У мене, наприклад, це йога. Опанувала тонкощі через інтернет, навіть жодної копійки не витратила на інструкторів. Як на мене, головне мати бажання і зміни неодмінно наступлять! Важливо побороти свою лінь і зрозуміти, що все це робиться не лише задля нашої краси, а передусім – для нашого здоров’я, для енергійності, для хорошого самопочуття!», – каже закарпатка.

Фітнес, танці

Хустянка Дарина Головко, аби схуднути, років 6 тому захопилася фітнесом, а невдовзі здійснила і свою дитячу мрію – навчилася танцювати.

«Після пологів я округлилася у формах. Зрозуміла, що чоловікові моє тіло перестало подобатися. Виключила з раціону хліб, піцу, тістечка, почала пити багато кави, бо казали, що вона спалює жир…. Але бажаного ефекту через місяців 5-6 не побачила. Тоді разом із подругою вирішили записатися на фітнес. Абонемет на рік у мене коштує 13 тисяч гривень. Якщо розбити на місці, сума вийде не такою вже й великою. Між іншим, є й дешевші, по 8-9 тисяч. Крім того, відвідую масажний салон. Таке задоволення коштує від 400 гривень за 1 сеанс (потрібно мінімум 10), але це корисно не лише для фігури, але й для здоров’я», – зізнається жінка.

На її думку, фізична активність допомагає їй бути завжди в хорошій формі, додає енергійності та піднімає самооцінку.

«Я б виділила не лише фізичний, але й психологічний аспект. Коли ми подобаємося собі – подобаємося й іншим. Зараз у мене завжди хороший настрій, забула що таке стрес і практично не хворію. На здоров’я грошей шкодувати не рекомендую нікому, адже за ліки потім можна витратити у рази більше, ніж на приємне проведення часу у залі», – запевняє вона.

Крім фізичних вправ тричі на тиждень Дарина Головко ще танцює.

«Я завжди мріяла навчитися гарно рухатися, але в дитинстві не займалася хореографією. Тож вирішила здійснити бажання в дорослому віці. Купую місячний абонент. Він коштує 880 гривень за 4 заняття. Це – небагато, але мені достатньо. Є, звісно, дорожчі за більше занять, скажімо, 1100-2 тисячі гривень. Мені на сцену виходити мені не потрібно, займаюся виключно для власного задоволення. Під час занять я не лише опанувала відповідні рухи, але й навчилася робити розтяжку, розминку для всіх м’язів, отримувати психологічне розвантаження під час тренування», – зізналася хустянка.

Загалом способів безпечного схуднення чимало, а «бути в формі» хочеться багатьом. Фахівці при цьому рекомендують не переїдати, багато рухатися, консультуватися з дієтологом, вживати багато рідини, а також не експериментувати з сумнівними методами, а радитися з лікарями та тренерами. Адже не дарма кажуть, що в здоровому тілі – здоровий дух. Справді, коли самопочуття у людини хороше, то й світ довкола здається кращим і більш яскравим.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах