42109
15:37 28.082023

У Дубовому пройшов гастрономічний фестиваль «Яфина-фест»

Цікаве 2215

У неділю, 27 серпня, у смт Дубовове, що на Тячівщині, на площі перед будинком культури відбувся колоритний фестиваль «Яфина-фест», присвячений 32-й річниці Незалежності України.

Захід мав на меті, популяризуючи автентичну та туристичну привабливість громади, провести збір коштів на потреби Збройних Сил України, повідомили у Дубівській громаді.

Розпочалося святкове дійство зі звучання «Молитви за Україну» у виконанні хору Дубівського ліцею (керівник Цубера П.М.) та Гімну України.

Свято продовжили юні артисти, співаки і танцівники громади. Концертну програму, насичену цікавими та оригінальними номерами, підготували ліцеїсти, гімназисти та вихованці школи мистецтв разом з наставниками, а також учасники Молодіжної ради і колективи при будинках культури с. Красна та смт Дубове. Музичні вітання з нагоди свята аудиторії подарували й гості з Бедевлянської громади, які вперше долучилися до фестивалю «Яфина-фест».

Вели захід художній керівник будинку культури смт Дубове, голова Молодіжної ради Віталій Горбей та учасниця Молодіжної ради Вікторія Кустрьо.

Паралельно з концертом на площі діяв благодійний ярмарок. Колективи дитсадків, підприємці та вмілі ґаздині громади презентували смаколики з яфинами (чорницями) – символом фестивалю. Гастрономічний калейдоскоп був представлений різноманітними тортиками, тістечками, пиріжками, канапками, піцою та сушами з полонинською ягодою, з продажу яких вилучені кошти буде спрямовано на потреби Збройних Сил України.

Також на площі була представлена виставка робіт викладачів школи мистецтв та презентували свої заклади Калинівський ліцей та Закарпатський політехнічний фаховий коледж.

Наприкінці заходу селищний голова Денис Каганець вручив подяки та грамоти колективам та учасникам фестивалю, а також волонтерам та громадським організаціям, які активно підтримують військових та допомагають Збройним Силам України.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини