40404
11:45 7.112022

Гостинці для клишоногих зібрали закарпатські школярі

Цікаве 19679

Понад 20 мішків яблук різних сортів зібрали з дерев шкільного саду учні Синевирського опорного закладу загальної середньої освіти I-III ступенів. Відбулося це у рамках екологічної акції «Збери фрукти для улюблених ведмедів». Гостинці одразу передали до Реабілітаційного центру бурих ведмедів Національного природного парку «Синевир» (Міжгірський район).

Діє він на території парку з 2011 року. Тут проходять реабілітацію клишоногі, які зазнали травм через жорстоке поводження чи утримання в неналежних умовах.

Побудували реабілітаційний центр для бурих ведмедів саме в Національному природному парку «Синевир» не випадково, адже ця територія за ландшафтними та кліматичними умовами відповідає природному середовищу їхнього існування.

Вольєр розкинувся на 12 гектарах лісу. У верхній його частині є 6 кліток та 2 секції для утримання груп та одиночних тварин різного віку та стану здоров’я, є басейни і барлоги. Всю територію огороджено електромережею.

Наразі тут проходять реабілітацію 30 ведмедів, яких забрали з цирків, розважальних баз, конфіскували у контрабандистів. Із тваринами працюють ветеринари, їм проводять щеплення та всі необхідні санітарні процедури.

Центр відкритий для туристів, про історію кожного вихованця можна дізнатися детальніше. А ще кожен ведмідь чи ведмедиця мають власну дієту. Для них розроблений індивідуальний раціон, який дає всі необхідні вітаміни та мікроелементи і дозволяє їм рости та розвиватись. До слова, хоч ведмеді – найбільші хижаки в Україні, але в їхньому раціоні м’яса немає. Зате є яблука, морква, риба і хліб.

Тож якщо ви маєте змогу та бажання пригостити чимось смачненьким ведмедиків, як це зробили школярі, то ласкаво просимо!

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах