40230
10:11 20.102022

Закарпатка за рік скинула 43 кілограми: стала зовсім іншою людиною

Цікаве 27887

Зайва вага часто заважає повноцінному життю людини. Передусім це стосується здоров’я. Однак деколи ще й люди, що поруч, починають завдавати клопотів та підштовхувати до моральних страждань… замість підтримки та порозуміння, замість мотивації працювати над собою. Так сталося і з Наталією Попович із Хуста. Жінку покинув чоловік і вона вирішила повністю змінити життя. Як їй вдалося позбутися зайвої ваги і знову стати щасливою – вона розповіла «Карпатському об’єктиву».

Через ревнощі змусив жінку звільнитися

Наталія із маленької була пухленькою. Вона ніколи не комплексувала з приводу зайвих кілограмів. Її головним кредо було: «Щоб не заважало!» Та в один момент вага стала на заваді… її шлюбу.

«Я ніколи не робила проблему з того, що в мене не модельна зовнішність. Не всі ж створені для сцени. Мене не цькували ні у школі, ні в університеті, ні на роботі через пишні форми. Навпаки – я мала багатьох шанувальників завжди. Вибір серед хлопців мала справді широкий. Та вибрала Михайла. Із ним познайомилися на Дні народження подруги. У мене був хлопець. Я з ним уже рік зустрічалася…. Та Міша відбив мене від нього. Він був дуже наполегливим і переконував, що я йому дуже подобаюся», – каже «Карпатському об’єктиву» жінка.

Пара за кілька місяців побралася. На той час Наталія працювала економістом. Через ревнощі чоловіка роботу довелося покинути.

«Мені дома було незатишно. Та найгірше – кожну копійчину я мала просити в чоловіка. Навіть на засоби особистої гігієни. Це було дуже принизливо. У мами соромилась брати гроші. Михайло казав, що він – глава родини і він має мене забезпечувати, бо призначення жінки – бути берегинею родинного вогнища та народжувати дітей. І я справді почала народжувати… один за одним у нас пішли три сини. Коли з’явилися діти, я вже про роботу і не думала. Та і звикла до того, що заробляє чоловік. Міша був досить скупим. Ми ніколи не розкошували, хоча у найбільш необхідному потреби також не мали, побудували два будинки, була машина, час від часу їздили за кордон відпочивати», – наголошує закарпатка.

Зраджував давно і пішов до іншої

Три вагітності ще більше змінили фігуру Наталії. Вона набрала ще декілька десятків кілограмів.

«Я розповніла. Сама це розуміла. Проте зайнятися собою ніколи не було часу. Чоловік відкрив власну фірму і довго затримувався на роботі. Я була заклопотана господарством, домашніми турботами. Розуміла, що він зраджує. Але вдіяти нічого не могла, трималася за шлюб, як потопаючий за соломинку. Мене лякала думка, що він може піти. У самої ж не було ні грошей, ні роботи. Взагалі нічого. Коханки Михайла змінювалися одна за одною, мені про них говорили знайомі, подруги, а я все мовчки терпіла і не казала йому ні слова», – запевняє Наталія Попович.

Хлопці потроху підросли і вже вчилися у школі, та працювати дружині чоловік так і не дозволив.

«Сини вже не потребували якогось особливого догляду, були самостійними, та піти на роботу я не могла. Міша категорично забороняв. Ще й докоряв, мовляв, я така невдячна, адже він день і ніч у поті чола «вкалує», аби нам добре жилося, а я собі щось надумую та шукаю зайвих пригод. Одного разу перефарбувала волосся, хотілося стати блондинкою. Так він мені такий скандал закачав, побив мене, розбив голову вазою, істерично кричав, звинувачував, що нібито у мене є коханець», – пригадує з сумом у голосі жінка.

Однак сталося так, що до іншого пішла не Наталія, а саме Михайло створив нову родину.

«Я багато нервувала, проблеми заїдала тим, що було у холодильнику і аесь час набирала кілограми. У мене почалися проблеми з серцем, із нирками, постійно стрибав тиск. Дійшло до того, що стало важко пересуватися навіть будинком, з’явилася задишка. Я відчувала, що стала незграбною, мені було важко помитись, обрізати нігті на ногах взагалі не могла – допомагав молодший син. А одного разу мене з серцевим нападом забрала «Швидка». Михайла вдома не було. Медиків викликали діти, бо я знепритомніла. Чоловік жодного разу не приїхав до мене в лікарню. Відвідували переважно старенькі батьки. Вони ж приносили їсти і заспокоювали. Я відчувала, що моєму шлюбу приходить кінець. Дуже ображена повернулася додому. Хотіла виговорити Міші усе, що думаю… Та він мене випередив. Сказав, що йде від мене. Передам дослівно: «Ти – хвора стара жирна корова. Для чого мені така! Я знайшов молоду і струнку, гарну і незакомплексовану. Вона від мене чекає дитину!». Від почутого мені знову стало погано. Світ перевернувся з ніг на голову! Життя, здавалося, втратило сенс. Хотілося померти. Чоловік справді пішов. Хату, щоправда, залишив нам із дітьми, на вулицю не вигнав! І за це спасибі! У нього зараз друга сім’я і маленька донька. Синам платить аліменти, але в гості до дітей не приходить. Після того стресу я знову потрапила до лікарні. Пролежала майже місяць. Із хлопцями були мої батьки. Хоч вони і зовсім уже немолоді, хоч і самі нездорові, але завжди підтримують та допомагають», – наголошує Наталія.

Почала життя з чистого аркуша

Після розлучення жінка вирішила, що так далі жити не хоче, вона прагнула змінити абсолютно все.

«Я швидко і легко знайшла хорошу роботу. Працюю бухгалтером. Обслуговую одночасно декілька приватних фірм. Заробляю добре. Ні в чому не маю потреби, дякувати Богу. Із сумом пригадую своє колишнє життя. Яким же воно було нудним, яким сірим, безрадісним! Якби Міша пішов раніше, я б швидше почала зміни. А вони були давно на часі! Передусім, потрібна була велика робота щодо моєї зовнішності. Я сама собі перестала подобатися. Навіть у дзеркало не хотілося дивитися! Він зробив мене закомлексованою, роками вбивав у голову, що я страшна і нікому не потрібна. Повірити в себе було дуже непросто і це зайняло досить багато часу!», – констатує Наталія.

Отже, закарпатка вирішила скинути вагу, змінити звички, переформатувати мислення.

«Почала я із зачіски, – посміхається вона. – Я завжди стриглася, тож подумала, що варто відростити волосся. Змінила трохи і колір. Записалася на прийом до дієтолога в Ужгороді (зараз ми постійно контактуємо). Мені розробили спеціальний раціон. Наразі моя їжа кардинально відрізняється від того, що ми всі вживали раніше. Сини спочатку були не в захваті від нового меню, але поступово звикли і зараз насолоджуються не менш смачними стравами. Через зміну раціону вони також стали стрункими, більш енергійними та здоровими. Тепер я не вживаю зовсім хліб, дуже обмежую себе взагалі у виробах із пшеничного борошна. Ніяких тістечок, лангошів, піци та вареників. Млинці зрідка випікаю, але вони в мене з гречаного борошна, без цукру. Взагалі підсолоджую все медом. Жирного м’яса не вживаю взагалі. Від свинини відмовилася зовсім. Їмо з дітьми або курятину, або молоду телятину, рибу. Сири також можуть давати зайві калорії, тому їх у нас на столі дуже мало. Також я активно займаюся спортом. Спочатку плакала, так було важко. Але фізичні навантаження допомагають підтягувати шкіру, адже після схуднення вона обвисає і стає на певний час дуже непривабливою. Займаюся не у тренажерному залі, а вдома. Тренажери залишилися від чоловіка. Спеціальну програму мені також розробив тренер. Раз на місяць ми зустрічаємося і консультуємося. У мене були проблеми з серцем, тому раджуся і з лікарем-кардіологом. Загалом робота над собою потрібна титанічна. Але результат потім приємно дивує!»

За словами хустянки, перед початком схуднення вона важила 118 кілограмів, зараз – 75. При зрості 168 сантиметрів це непогано.

«За рік я скинула 43 кілограми. Вважаю, що результат нормальний. Продовжую роботу над собою і хочу позбутися ще 7-10 кілограмів. Уже знаю, що для цього потрібно зробити. Потім також розслабитися не можна, бо набрати вагу дуже легко. Не хочу повторювати помилок минулого!», – ділиться думками вона.

Як наголошує жінка, зараз її 70% її раціону складається з зелені, овочів, фруктів, які можна дуже смачно приготувати.

«Я їм багато салатів. Їх можна готувати по-різному. І це – не такі салати, як до картоплі фрі: морква, цибуля, капуста, олія та сіль. Мої салати вітамінні і включають багато компонентів. Вони дають ситість і забезпечують баланс вітамінів. Там можуть бути і роздинки, і яблука, і йогурт (нежирний, звісно), і горіхи, і кріп, і м’ята, і хлібці (зазвичай беру житні або рисові) і ще багато чого. Супи також у нас тепер особливі, овочеві. Про бограч довелося забути. До речі, овочі можна дуже смачно запікати в духовці. Так вони здоровіші за смажені і не такі жирні. Також їмо багато різних круп. Деякі страви готую у мультиварці. Тістечка в нас із житніх пластівців, без борошна, яєць, із медом. Десерти – з бананів, рослинного молока, яблук, груш, винограду, насіння чіа. Ми не просто поїдаємо фрукти, я з них готую багато смаколиків. П’ємо зелені коктейлі, натуральний фреш і ніколи не купуємо магазинних соків та газованих напоїв», – зізнається жінка.

Наталія Попович переконує, що з новим раціоном не відчуває себе обмеженою ні у чому. Зараз вона набагато здоровіша, у неї відмінне самопочуття, багато сил, енергії та оптимізму.

Марина АЛДОН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Міноборони запустило е-чергу в ТЦК
16:55
В Ужгороді оштрафували 818 водіїв за порушення правил паркування
16:43
На Закарпатті продовжується розбудова й модернізація об'єктів медичної інфраструктури
15:59
У Закарпатському угорському інституті організували науково-дискусійний захід
14:40
Ансамбль «Угорські мелодії» презентує концерт «Чардаші, пісні та танці» 19 травня в обласній філармонії
12:58
В Ужгороді змагалися дзюдоїсти в залік VІ Літньої гімназіади України
12:01
Завдяки прокуратурі перша на Закарпатті печерна стоянка людей кам'яного віку перебуватиме під охороною
11:18
«Вишиваємо перемогу»: в обласній бібліотеці розпочали вишивати мапу України
10:06
Новий дім для Луганського обласного будинку дитини облаштували на Мукачівщині
09:45
Ужгородку судитимуть за організацію незаконного грального закладу
09:11
Всі новини