39252
10:37 1.052022

У Рахові в парку культури і відпочинку натрапили на неприємну знахідку

Цікаве 6374

Парк культури й відпочинку — парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення в Україні. Об’єкт природно-заповідного фонду Закарпатської області.

Розташований на території Рахівського району Закарпатської області, на північний захід від центральної частини міста Рахів (вул. Буркут).

Цей парк є самим улюбленим місцем для відпочинку місцевих жителі, які звикли його називати Буркут. На ньому завжди проводять, культурні заходи, один із найулюбленіших це “Гуцульська бриндзя”. Щороку місцеві жителі збираються і наводять порядок в улюбленому парку. Та днями одна з місцевих жительок прогулюючись по парку натрапила на неприємну картину.

Іра Бойко розповідає: «Прогулюючись з собакою на любому Буркуті, побачила ось такий смітник, який зробили на пеньку.

Я не розумію, як можна бути такою свинею, щоб за собою не прибрати, тим паче, що до смітника іти всього-на-всього хвилинку.

Навіть тварини не “сруть”, там де їдять!!!

Я звісно все прибрала, але питання до тих свиней, які це залишили… Хіба так важко було за собою прибрати, ви ж в чомусь все це принесли, хіба не можна було назад спакували сміття і винести, чи руки б відсохли?» – додала Ірина.

Сміття на вулицях давно перейшло з розряду побутових проблем в ранг національної катастрофи.

Парки та вулиці, тротуари й двори буквально встелені сміттям – від поодиноких недопалків та папірців до цілих куп непотребу. Бруд у парках і лісах, на берегах річок став настільки звичним, що багато хто взагалі не помічає його, сприймаючи як невід’ємну й неминучу частину пейзажу.

Але чи не варто задуматися у якому середовищі ми живемо? І коли приємніше, як чисто чи коли кругом лежить та смердить сміття?

Для дотримання чистоти й порядку необхідно лише дотримуватись елементарних правил поводження з відходами, це є ознакою вихованості, порядності та сумління:

– власним прикладом показати, що чистота й охайність повинна бути не лише напередодні великих свят, а й у повсякденні;

– прибирати прилеглу до огорожі територію, забрати із вулиць будівельні матеріали та залишки будівельного сміття;

– не допускати створення стихійних сміттєзвалищ;

Пам’ятаймо, що наша поведінка є прикладом для наслідування нашими дітьми та онуками. Давайте закладемо у них основи внутрішньої культури та збережемо свою чудову Рахівщину як справжні господарі. Адже ніхто, окрім нас самих, не зможе нам створити затишок і порядок. А відтак, і хороший настрій усім, котрі люблять і шанують своє рідне місто.

Нехай чистота та охайність стануть Вашою доброю звичкою.

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах