38520
19:14 15.012022

Хмільно та смачно: «родзинки», ціни і асортимент «Червеного вина» у Мукачеві

Цікаве 12866

Цьогорічний, винний фестиваль у Мукачеві не залишить байдужим навіть найбільш вибагливого дегустатора, адже окрім звичних наїдків тут подають і досить оригінальні страви. “Карпатський об’єктив” оцінив у скільки може обійтися вилазка на фестиваль цілої родини та що можна там придбати.

Отже, найбільш популярними стравами залишаються: бограч (50-70 грн.за порцію), шашлик (50-65 грн. за 100 грамів) та смажена картопля (20-35 грн. за 100 грамів).

“Ми купили 400 грамів шашлику, 2 порції картоплі та салат з капусти, заплатили за все майже 350 гривень, окрім того випили глінтвейну, то ще 80 гривень, та прикупили смачні сувеніри. Загалом вийшло в нас десь 800 гривень”, – ділиться пані Надія, яка прийшла на свято з родиною.

Родина пані Надії складається з трьох персон, серед яких маленька 6-річна дитина. Тому, якщо до парку прийде сім’я з більшою кількістю дітей та старших за віком, то вірогідно заплатити доведеться ще більше.

Загалом, на ярмарковому містечку працює 16 гастрономічних локацій не тільки з традиційною закарпатською кухнею, але й з грузинською та середземноморською. Наприклад, 12 мідій у соусі можна спробувати, заплативши 100 гривень.

Окрім того, годують кухарі смачними домашніми ковбасками (50-60 грн. за порцію), свинною рулькою (40-50 грн. за порцію), овочами гриль (30-40 грн.за порцію) та лавашами (50-75 грн.)

Щодо напоїв, то глінтвейн коштує 40-50 гривень, вино (1л.) – від 100 до 200 гривень. Загалом винороби привезли на фестиваль майже 8 тисяч літрів вина, близько двох десятків різних сортів. Цього року на фесті свою продукцію преставили і 4 виробники квафтового дистиляту.

Прикупити тут можна також крафтову сирну та м’ясну продукцію. Пані Марія свій сир, наприклад, привезла з Івано-Франківщини.

“Це наш сімейний бізнес. Живем у Косівському районі, село Шешори, там на високогір’ї і виготовляєм нашу продукцію. Завжди приїздим на цей фестиваль. Люди ваші бринзу знають, люблять, а якщо вона справжня, гуцульська, то від того тільки здоровіші усі будуть. Кілограм нашої продукції можна купити за 250- 270 гривень”, – розповідає пані Марія.

Користі багато і в його продукції, каже киянин Костянтин Симиліт. Чоловік робить варення з шишок.

“Усе геніальне-просте. Зробити таке варення не так вже і важко, а от користь від нього дуже велика. Спочатку я робив цей продукт як закуску під міцний дистилят, а потім вирішив зварити варення. Ціна залежить від об’єму тари, від 100 до 300 гривень”, – ділиться чоловік.

Фестиваль “Червене вино” триватиме до 16 січня (включно).

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка
17:15
«Земля радіє сонцю»: у ПАДІЮНі відбулося свято весни
17:00
В Ужгороді віддали шану загиблому захиснику – солдату, стрільцю-помічнику гранатометника Івану Бенці
16:47
Віцепрезидент АсМАП про затримання та мобілізацію водіїв вантажівок: працюємо над вирішенням питання з ОВА
16:35
У Малому Березному сталася автотроща
16:11
Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року
16:00
На Хустщині мешканець селища викинув тушки тварин
15:41
В Ужгороді провели традиційний шаховий турнір
15:29
Поліція Міжгір’я завершила розслідування за фактом убивства собаки у Пилипці: обвинувачений постане перед судом
15:18
Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця
15:08
Всі новини