Перший день "Червеного вина": у Мукачеві запрацювало фестивальне містечко. Фото
12 січня, у мукачівському парку Центральний, розпочався традиційний фестиваль “Червене вино”. Дегустуватимуть гості заходу, цього року, вина 22 найкращих виноробів краю. ” Червене вино ” – це не тільки можливість спробувати хороші напої, але й спосіб визначити справжніх професіоналів у виготовленні хмільного. Триватиме фест до неділі, 16 січня.
У перший день роботи ярмаркового містечка винороби вже встигли віддати на дегустацію свої найкращі винні взірці. Винороб та виноградар з з Ужгорода – Олександр Гарновдій каже, що цього року для дегустаційної комісії передав 5 своїх сухих вин.
“Усі вина, які представив на розсуд дегустаційної комісії – сухі: “Мюлер Тургау”, “Тремінер”, “Іршаі Олівер”, ” Нау Бургундер” та ” Червоний купаж”. Я взагалі виготовляю тільки сухі вина. От така моя особливість”, – розповідає Олександ Гарновдій.
Чоловік додає, що такі фестивалі, чудова можливість для виноробів і для нього особисто, в першу чергу, презентувати свою продукцію. Саме тому на фестивалі- ярмарку, можна спробувати чимало дуже смачних і різноманитних вин: червоні, білі, рожеві, сухі, солодкі та напівсолодкі. У кожному будиночку можна скуштувати і гарячий глінтвейн.
Ні для кого не секрет, що будь- який фестиваль манить відвідувачів і своїми смачними наїдками. Протягом фестивалю ” Червене вино – 2022″ продавці пригощатимуть смачним бограчем, шашликами, смаженими ковбасками та картоплею, а також лангошами та солодощами.
“Ми готуємо наш шашлик за особливим рецептом, так само як і картоплю. Мені усі завжди кажуть, що такого шашлику ніде ще не пробували. Так само і наш бограч – наваристий, бо там багато м’яса”, – ділиться Віктор Погань.
Вже 13 січня визначатимуть найсмачніші вина у різних номінаціях: “Краще біле сухе вино”, ” “Краще червоне сухе вино”, ” Краще десертне вино” та інші.
Ірина Грабко
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися