Свинина із лисичками
Інгредієнти:
– свинячий окіст – 400 г;
– лисички – 150 г;
– цибулина – 1 шт.;
– часник – 1 зубчик;
– вершки – 200 мл;
– пшеничне борошно – 4 ст. л.;
– сухе біле вино – 200 мл;
– прованські трави – 1 ч. л.;
– рослинна олія – 6-9 ст. л.;
– сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування
Свинину наріжте великими кубиками. М’ясо посоліть і поперчіть. Потім обваляйте в борошні. Далі добре розігрійте пательню із рослинною олією. Обсмажте в ній шматочки свинини до золотистої скоринки. Потім перекладіть їх у тарілку.
Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Очищенийй часник дрібно порубайте. Лисички очистіть, промийте та залиште в друшляку. Великі гриби поріжте на шматочки.
У сковороду влийте рослинної олії та обсмажте цибулю, часник, постійно помішуючи. Потім до цибулі й часнику додайте лисички. Випаруйте воду і злегка підсмажте. До цибулі, часнику і лисичок додайте шматочки свинини, все перемішайте, залийте вином. Все це треба тушкувати протягом 15 хвилин на великому вогні.
Потім поперчіть, посоліть, приправте прованськими травами і залийте вершками. Знову все перемішайте, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і залиште ще на 10-15 хвилин. Свинина з лисичками готова.
Смачного!
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися