
Полуничний трайфл

Інгредієнти:
– 500 г бісквітного коржа або бісквітного печива;
– 6 ст. л. фруктового лікеру;
– 200 г будь-якого фруктового конфітюру;
– 1,5 склянки сметани;
– 1,5 склянки полуниці;
– 1 ст. л. цукрової пудри;
– ¼ ч. л. ванілі;
– 300 мл молока;
– 4 яйця;
– ½ склянки цукру;
– 1 ст. л. борошна;
– 20 г вершкового масла;
– 2,5 ст. л. крохмалю;
– мигдаль або горіхи і м’ята для прикраси.
Спосіб приготування
Порізати бісквіт на невеликі кубики або розкришити бісквітне печиво і полити зверху двома столовими ложками лікеру, конфітюром, все як слід перемішати і залишити просочитися. Залити молоко в каструлю, додати туди ваніль, довести до кипіння на слабкому вогні й вимкнути. Ретельно збити жовтки з цукром для отримання крему білого кольору. Додати в яйця борошно, крохмаль і перемішати все до однорідної маси. Змішати все з молоком і знову поставити каструлю з жовтково-борошняно-молочною масою на вогонь, постійно збиваючи вміст, на слабкому вогні довести її до кипіння й вимкнути. У крем додати лікер, який залишився, та вершкове масло і перемішати до розчинення масла.
Залишити крем на деякий час у теплі, а потім прибрати в холодильник на 15-30 хвилин. Збити сметану з частиною цукрової пудри. У приготовлену вазу або скляні формочки покласти шарами шматочки розмеленого бісквіта або печива, ягоди, крем і сметану. Для краси чергувати шари. Закрити форми харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 2 години.
Готовий полуничний трайфл варто прикрасити мигдалем, горіхами і м’ятою. Подавати можна як у великому скляному посуді, так і в декількох невеликих прозорих чашах.
Смачного!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися