35333
17:55 24.032021

Тарт «Татен» від Джеймі Олівера

Цікаве 2761

Інгредієнти:

– кислуваті яблука – 5–6 шт.,

– цукор – 100 г,

– кальвадос (або інший міцний алкоголь) – 100 г,

– ваніль у стручку – 1 шт.,

– вершкове масло – 60 г,

– готове листкове тісто – 250 г,

– вершкове морозиво – по 1 кульці на порцію для подачі.

Спосіб приготування

Яблука почистити, розрізати на половинки й видалити серцевину. Щоб не почорніли, їх можна скропити невеликою кількістю лимонного соку.

Тепер готуємо карамель. На гарячій сковороді або в іншому посуді, який підходить для духовки, розігріти цукор і кальвадос чи інший алкоголь. Стручок ванілі розрізати ножем і вийняти насіння. Ваніль разом із насінням додати до карамелі, яка готується на сковороді. Половинки яблук покласти в карамель зрізами вниз і додати вершкове масло. Стежте, щоб фрукти добре заглазурувалися. Накрити яблука готовим листковим тістом і підіткнути його пальцями, щоб яблука були повністю закриті. Відправити яблучний пиріг у духовку, розігріту до 190°С, на 20–25 хвилин. Поки карамель не застигла, необхідно перевернути яблучний пиріг на тарілку, щоб фрукти опинилися вгорі. Яблучний пиріг готовий. 

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне