
Картопля по-ірландськи

Інгредієнти:
– картопля,
– олія,
– вершкове масло – 1 ч. л.,
– лимонний сік – 1 ст. л.
Спосіб приготування
Рекомендації професіоналів коротко можна викласти так:
· для смаження найкраще брати овочі з червоною або жовтою щільною шкіркою, рівні, без пошкоджень;
· смажити бажано в чавунній глибокій сковороді;
· найкраще використовувати рафіновану рослинну олію, шар якої не повинен бути менше 5–6 мм;
· форма шматочків не має принципового значення, це справа смаку;
· секрет №1 – солити картоплю треба перед самим кінцем смаження, щоб вона не стала м’якою і не розвалювалася;
· додаткові інгредієнти (спеції, цибулю, зелень, гриби) потрібно додавати в самому кінці або приготувати окремо;
· секрет №2 – додати 1 чайну ложку вершкового масла і трохи лимонного соку.
Класична технологія знайома всім господиням:
· картоплю нарізати і залити водою кілька разів для вимивання крохмалю;
· обсушити на рушнику;
· добре прогріти сковороду з олією;
· викласти скибочки рівним шаром, не навалювати багато, так картопля краще просмажиться;
· потрясти сковороду, але не перемішувати;
· періодично перевертати дерев’яною лопаткою, щоб не пригоріла;
· для любителів м’якої картоплі – у кінці накрити кришкою;
· посолити, зняти з плити, додати масло та лимонний сік і подати до столу.
Смачного!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися