35330
17:55 22.032021

Картопля по-ірландськи

Цікаве 8651

Інгредієнти:

– картопля,

– олія,

– вершкове масло – 1 ч. л.,

– лимонний сік – 1 ст. л.

Спосіб приготування

Рекомендації професіоналів коротко можна викласти так:

· для смаження найкраще брати овочі з червоною або жовтою щільною шкіркою, рівні, без пошкоджень;

· смажити бажано в чавунній глибокій сковороді;

· найкраще використовувати рафіновану рослинну олію, шар якої не повинен бути менше 5–6 мм;

· форма шматочків не має принципового значення, це справа смаку;

· секрет №1 – солити картоплю треба перед самим кінцем смаження, щоб вона не стала м’якою і не розвалювалася;

· додаткові інгредієнти (спеції, цибулю, зелень, гриби) потрібно додавати в самому кінці або приготувати окремо;

· секрет №2 – додати 1 чайну ложку вершкового масла і трохи лимонного соку.

Класична технологія знайома всім господиням:

· картоплю нарізати і залити водою кілька разів для вимивання крохмалю;

· обсушити на рушнику;

· добре прогріти сковороду з олією;

· викласти скибочки рівним шаром, не навалювати багато, так картопля краще просмажиться;

· потрясти сковороду, але не перемішувати;

· періодично перевертати дерев’яною лопаткою, щоб не пригоріла;

· для любителів м’якої картоплі – у кінці накрити кришкою;

· посолити, зняти з плити, додати масло та лимонний сік і подати до столу.

Смачного!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Головне