33449
11:32 25.092020

Рубані котлети з курячого філе з томатно-яблучним соусом

Цікаве 2729

Інгредієнти:

для котлет

– 500 г курячого філе,

– яйце – 1 шт.,

– ½ шт. лимонної цедри,

– цибуля – 1 шт.,

– 1 ч. л. коріандру меленого,

– 5 ст. л. панірувальних сухарів,

– за смаком сіль та перець.

Для соусу

– томат – 1 шт.,

– яблуко – 1 шт.,

– 1 зубчик часнику,

– 1-2 ст. л. томатної пасти,

– 50-70 мл води,

– 2-3 гілочки петрушки,

– за смаком сіль та перець.

Спосіб приготування

Куряче філе дрібно порубайте гострим ножем, перетворюючи його в рубаний фарш. Натріть цедру лимона на маленькій тертці. Цибулю натріть на крупній тертці. Так котлети стануть ще соковитішими і більш насиченими за смаком.

Тепер убийте у фарш яйце і дуже добре його вимісіть. Додайте за смаком сіль і перець, потім коріандр.

Сформуйте невеликі котлетки і запаніруйте в сухарях. Викладіть котлетки на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 15-20 хвилин. Тут важливо не пересушити котлети, але і повністю їх пропекти, щоб усередині не було сирого рубленого фаршу.

Тим часом приготуйте томатно-яблучний соус. У сотейнику з’єднайте томат, нарізаний дрібними кубиками, з яблуком попередньо натерши його прямо зі шкіркою на крупній тертці. Додайте подрібнений часник, томатну пасту, воду і гілочки петрушки. Додайте за смаком сіль і перець, тушкуйте 3 хвилини. Готовий соус перебийте блендером до стану пюре. Подавайте готові рубані котлети з томатно-яблучним соусом.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах