Рубані котлети з курячого філе з томатно-яблучним соусом
Інгредієнти:
для котлет
– 500 г курячого філе,
– яйце – 1 шт.,
– ½ шт. лимонної цедри,
– цибуля – 1 шт.,
– 1 ч. л. коріандру меленого,
– 5 ст. л. панірувальних сухарів,
– за смаком сіль та перець.
Для соусу
– томат – 1 шт.,
– яблуко – 1 шт.,
– 1 зубчик часнику,
– 1-2 ст. л. томатної пасти,
– 50-70 мл води,
– 2-3 гілочки петрушки,
– за смаком сіль та перець.
Спосіб приготування
Куряче філе дрібно порубайте гострим ножем, перетворюючи його в рубаний фарш. Натріть цедру лимона на маленькій тертці. Цибулю натріть на крупній тертці. Так котлети стануть ще соковитішими і більш насиченими за смаком.
Тепер убийте у фарш яйце і дуже добре його вимісіть. Додайте за смаком сіль і перець, потім коріандр.
Сформуйте невеликі котлетки і запаніруйте в сухарях. Викладіть котлетки на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці з температурою 180 градусів протягом 15-20 хвилин. Тут важливо не пересушити котлети, але і повністю їх пропекти, щоб усередині не було сирого рубленого фаршу.
Тим часом приготуйте томатно-яблучний соус. У сотейнику з’єднайте томат, нарізаний дрібними кубиками, з яблуком попередньо натерши його прямо зі шкіркою на крупній тертці. Додайте подрібнений часник, томатну пасту, воду і гілочки петрушки. Додайте за смаком сіль і перець, тушкуйте 3 хвилини. Готовий соус перебийте блендером до стану пюре. Подавайте готові рубані котлети з томатно-яблучним соусом.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися