Сирні оладки з цукіні
Інгредієнти
– 300 г цукіні,
– 100 г моцарели або твердого витриманого сиру,
– 70 г пшеничного борошна вищого ґатунку (половину можна замінити цільнозерновим або рисовим),
– рослинна олія для смаження,
– 1 велике яйце,
– кілька гілочок свіжої м’яти,
– свіжа зелень – петрушка, кріп, базилік, кінза,
– 3 ч. л. червоної ікри,
– жирна сметана,
– сіль, чорний перець – за смаком.
Спосіб приготування
Натираємо цукіні на крупній тертці (у жодному разі не на дрібній — буде каша), солимо, залишаємо на 10 хвилин. Видаляємо рідину з подрібненої маси. Додаємо в основу оладок яйця, борошно, сіль і перець, ретельно вимішуємо.
Вводимо в овочеву масу натертий на дрібній тертці сир. Перемішуємо всі інгредієнти. Зелень рубаємо ножем, з’єднуємо з тістом.
На сковороді з товстим дном добре розігріваємо достатню кількість рослинної олії.
Смажимо оладки, викладаючи сирно-овочеву масу ложкою на сковорідку. Якщо кулінарні вироби з цукіні погано перевертаються і розпадаються, додаємо в тісто трохи борошна.
Подаємо страву, прикрасивши її гілочками свіжої зелені й сметаною.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися