3114
17:21 12.072016

Профітролі з сирним кремом

Цікаве 2071

profitroliІнгредієнти:

для заварного тіста:

– молоко (3,5%) – 60 г,

– вода – 60 г,

– масло вершкове – 50 г,

– борошно (пшеничне в/с) – 9 ст. ложок,

– яйця курячі – 3 шт.,

– сіль – щіпка;

для начинки:

– сир (9%) – 200 г,

– вершки (10%) – 60 г,

– цукор ванільний – 1 пакетик,

– цукор – 3 ст. ложки,

– цукрова пудра.

Спосіб приготування:

Ставимо на середній вогонь каструлю з водою, додаємо молоко, дрібку солі. Як тільки суміш почне закипати, кладемо шматочки вершкового масла й чекаємо, поки воно розтопиться. Потім акуратно всипаємо пшеничне борошно, постійно помішуючи до утворення однорідної маси. Тісто треба вимішувати дерев’яною лопаткою близько хвилини. Після цього знімаємо каструлю з вогню. Має вийти гладке та пружне тісто.

Відокремлюємо білки від жовтків. Нам треба приблизно 3 жовтки та 2 білки. Точну кількість яєць сказати не можна, оскільки все залежить від якості борошна й розміру яєць. Додаємо в тісто по одному жовтки, збиваючи міксером, а потім білки, ретельно перемішуємо. Заварне тісто повинне вийти м’яке та густе.

Розігріваємо духовку до 150°. Тісто за допомогою кондитерського шприца або мішечка викладаємо на деко: профітролі мають бути розміром з волоський горіх, а відстань між ними повинна становити 3–4 см. Випікаємо приблизно 20 хвилин.

Готуємо сирний крем. За допомогою міксера перемішуємо сир з вершками, потім додаємо цукор та ванілін і збиваємо до утворення однорідної сирної маси.

Дістаємо готові профітролі з духовки й чекаємо, поки вони трохи охолонуть, а потім кожен злегка надрізаємо ножем. Через цей отвір наповнюємо профітролі сирним кремом і викладаємо на сервірувальне блюдо.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах