Профітролі з сирним кремом
Інгредієнти:
для заварного тіста:
– молоко (3,5%) – 60 г,
– вода – 60 г,
– масло вершкове – 50 г,
– борошно (пшеничне в/с) – 9 ст. ложок,
– яйця курячі – 3 шт.,
– сіль – щіпка;
для начинки:
– сир (9%) – 200 г,
– вершки (10%) – 60 г,
– цукор ванільний – 1 пакетик,
– цукор – 3 ст. ложки,
– цукрова пудра.
Спосіб приготування:
Ставимо на середній вогонь каструлю з водою, додаємо молоко, дрібку солі. Як тільки суміш почне закипати, кладемо шматочки вершкового масла й чекаємо, поки воно розтопиться. Потім акуратно всипаємо пшеничне борошно, постійно помішуючи до утворення однорідної маси. Тісто треба вимішувати дерев’яною лопаткою близько хвилини. Після цього знімаємо каструлю з вогню. Має вийти гладке та пружне тісто.
Відокремлюємо білки від жовтків. Нам треба приблизно 3 жовтки та 2 білки. Точну кількість яєць сказати не можна, оскільки все залежить від якості борошна й розміру яєць. Додаємо в тісто по одному жовтки, збиваючи міксером, а потім білки, ретельно перемішуємо. Заварне тісто повинне вийти м’яке та густе.
Розігріваємо духовку до 150°. Тісто за допомогою кондитерського шприца або мішечка викладаємо на деко: профітролі мають бути розміром з волоський горіх, а відстань між ними повинна становити 3–4 см. Випікаємо приблизно 20 хвилин.
Готуємо сирний крем. За допомогою міксера перемішуємо сир з вершками, потім додаємо цукор та ванілін і збиваємо до утворення однорідної сирної маси.
Дістаємо готові профітролі з духовки й чекаємо, поки вони трохи охолонуть, а потім кожен злегка надрізаємо ножем. Через цей отвір наповнюємо профітролі сирним кремом і викладаємо на сервірувальне блюдо.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися